Hlavní navigace

Sega Superstar Tennis

1. 12. 2008

Sdílet

Když si to AiAi rozdává s Ulalou a Dr. Eggman se oblizuje… I tak by se dalo nahlížet na nejnovější tenisovou...


Když si to AiAi rozdává s Ulalou a Dr. Eggman se oblizuje…

I tak by se dalo nahlížet na nejnovější tenisovou show od vývojářů z týmu Sumo Digital, ale raději to vezmeme z opačného konce a podíváme se na Sega Superstar Tennis očima dětských hráčů. Sega zalovila ve svých análech a oprášila novější i starší tituly, z nichž si vypůjčila tematická prostředí a některé hlavní hrdiny, ať už kladné nebo veskrze prolezlé temnotou. Modrý ježek Sonic pak všechno naházel do hrnce, řádně promíchal a začal servírovat na mnoha platformách. Jen nám to, kluk jeden pichlavá, trochu přesladil.
Sega Superstar Tennis je zajímavou tenisovou záležitostí, nad níž každopádně ohrnou nos všichni příznivci reálných simulací, i když jako tenis funguje překvapivě dobře. Není se čemu divit, vždyť jde o titul určený především mladším hráčům, kteří se ve společnosti roztomilých postaviček budou náramně bavit. Osmičku novopečených tenistů, jež nabízí své řádně vypletené rakety na začátku hry, můžete postupem času zdvojnásobit a odemknout si další zajímavý obsah (např. tenisová hřiště nebo hudební skladby). Nic každopádně není zadarmo, a tak se musíte prokousat bohatou nadílkou více či méně zábavných miniher z planety Superstar. Budete trefovat velké kulečníkové koule, vybarvovat graffiti nebo utíkat před policií, nevyhnete se ani tradičním turnajům, na jejichž konci čeká sladká odměna – třeba v podobě trpasličího válečníka ze hry Golden Axe, který vyměnil sekyru za tenisovou raketu.
Samozřejmě nechybí ani klasické dvouhry či čtyřhry a turnaje, do kterých se můžete pustit okamžitě po spuštění hry. Jednotlivé postavičky se liší rychlostí a dalšími speciálními schopnostmi, jichž budete hojně využívat. Při sólovém hraní ale Sega Superstar Tennis velmi brzy ztrácí dech a situaci zachraňuje jen multiplayer na jedné konzole. Ani fakt, že přes barevnou paletu občas zářivý míček není pořádně vidět, hře na kráse moc nepřidává. Grafické zpracování jinak dopadlo na výbornou a vaše ratolesti budou štěstím výskat. Možná si pak nějaký zápas střihnete s nimi.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku