Hlavní navigace

Seriózní weby - lákadlo pro hackery.

23. 3. 2008

Sdílet

Za druhou polovinu roku 2007 se možnost zranitelnosti webových stránek pomocí phishingu znásobila celkem pětkrát. Přinášíme několik zajímavých poznatků ze statistik Symantecu.

CS24

Za druhou polovinu roku 2007 se možnost zranitelnosti webových stránek pomocí phishingu znásobila celkem pětkrát, uvedl český ředitel pobočky Symantec R. Smolík. Dokládá to i fakt, že tyto nebezpečné kódy pro únik osobních či bezpečnostních dat se dostaly mezi top 10 nebezpečí a obsadily dokonce hned dvě z čelních míst. Zajímavostí je, že kromě USA, které dlouhou dobu vládnou phishingovým webům a ještě nějakou dobu vládnout budou, se na třetím místě se umístilo Rumunsko. Naproti tomu Německo kleslo o nějaký ten stupínek níže a podílí se na celkovém objemu „pouze“ 1%. V poslední době zažívá Česká republika silné phishingové útoky na uživatele internetového bankovnictví České spořitelny.



Hacker se snaží ukrást přihlašovací data, číslo účtu a PIN od platební karty. Ty pak hodlá dále prodat na nelegálních internetových aukcích. Detailnější informace o statistikách uveřejněných Symantecem přineseme v budoucnu. Pro kompletnost ještě dodáme, že společnost Symantec představí 8.dubna své nové verze produktů Norton 360 v2 CZ, Norton Ghost 14 a Norton Smartphone Security.

- - Jakub Kuneš