Hlavní navigace

Šest tipů pro uvolnění místa na vašem Androidu - 6.díl

13. 1. 2018

Sdílet

 Autor: © moggara12 - Fotolia.com
Odstraňte jedním klepnutím soubory aplikací, vyčistěte obsah složky Downloads, odstraňte nepotřebné mapy offline, zjistěte, jak jste na tom se staženou hudbou, a ještě něco navíc.

Předcházející díl

 

Jen málo věcí nás v životě dokážou rozhodit jako skutečnost, že váš nepostradatelný mobil s operačním systémem Android vám odmítne nainstalovat aktualizace aplikací, protože mu jednoduše došlo volné místo. Na rozdíl od jiných starostí, které musíme každodenně řešit, má tento problém poměrně jednoduché řešení.

6. Odeberte nepoužívané aplikace

Osobně se nám velmi líbí možnost vzdáleného stahování a instalace aplikací pro operační systém Android z prostředí internetového prohlížeče na stolním počítači. A nevýhoda? Naše zařízení s operačním systémem Android jsou doslova napěchována všemožnými aplikacemi, z nichž některé jsou použity jen jednou a některé dokonce vůbec nikdy.

Chcete-li zjistit, které aplikace používáte minimálně, pak si spusťte aplikaci Obchod Play.

Řešení samozřejmě spočívá v tom, že některé z takových aplikací odstraníte – ideálně ty, které používáte minimálně.

Proto spusťte aplikaci Obchod Play, klepněte v levém horním rohu na ikonku se třemi vodorovnými čarami a z nabídky, která se zobrazí, vyberte položku Moje aplikace a hry,a následně klepněte na záložku Nainstalováno. Poté klepněte na tlačítko pro třídění, které se nachází v pravé horní části displeje a zde si vyberte kritérium, podle něhož se mají aplikace třídit (například volbu Velikost nebo možná ještě lépe Naposledy použito). Pokud se rozhodněte třídit aplikace podle kritéria Naposledy použito, pak se přesuňte do nejspodnější části seznamu, kde zjistíte, které aplikace používáte minimálně. Vidíte zde nějakou aplikaci, kterou nepoužíváte, a přitom si myslíte, že se bez ní obejdete? Pak na ni klepněte a v následujícím okně stiskněte tlačítko Odinstalovat.

Existuje i několik dalších aplikací, které dokážou sledovat využívání nainstalovaných aplikací a které vám tak prozradí, které z nich používáte jen zřídka. Za všechny jmenujme kupříkladu aplikace App Usage nebo QualityTime.

ICTS24