Hlavní navigace

Sharp Aquos LX1 s UV2A panelem a LED podsvícením

1. 10. 2009

Sdílet

 Autor:
Společnost Sharp představila novou řadu HD televizí využívajících nové UV²A LCD panely a plnoformátové bílé LED podsvícení.

Nové UV²A LCD panely Sharp byly oznámeny teprve nedáno, a už je následují konkrétní modely televizí s touto technologií. UV²A je vylepšenou verzí ASV (Advanced Super View), což je varianta A-MVA panelů. Tyto obrazovky by měly nabízet rychlejší odezvu, lepší černou, kontrast, nižší spotřebu i lepší cenu díky menším výrobním nákladům.

Řada Aquos LX1 zahrnuje čtyři velikosti (40“, 46“, 52“ a 60“), všechny mají Full HD rozlišení 1920x1080 bodů, UV²A LCD panely a bílé LED podsvícení. Sharp dříve používal plné R/G/B podsvícení, to znamená, že podsvětlovací panel se skládat ze LED diod tří základních barev, takže bylo možné lépe regulovat barevný prostor i dolaďovat rovnováhu barev. Bílé LED sestává jen z jednobarevných diod, výhodou je ovšem nižší cena takového řešení.

UV²A panel a LED podsvícení dává dynamický kontrast údajně až 2'000'000:1, zároveň však má být spotřeba o 30 procent nižší proti kombinaci ASV panelu a RGB LED či CCFL podsvícení ve starších modelech televizí Sharp Aquos. Konkrétně jsou energetické nároky 145 až 275 wattů dle velikosti. Všechny modely mají tři HDMI vstupy, kompozitní video, S-Video, PC VGA (D-Sub) a další konektory.

Sharp nezapomněl ani na pořádné ozvučení, tři větší modely (LC-60LX1, LC-52LX1 a LC-46LX1) mají „Du Bass ARSS 6“ audio systém nabízející 2.1 kanálové audio s šesti reproduktory s posílenými basy a celkovým výkonem 30 W. Nejmenší 40“ LC-40LX1 má „jen“ pět reproduktorů.

Jednotlivé modely budou postupně uváděny na trh od 10. listopadu (november), nejprve samozřejmě v Japonsku. Ceny nejsou známy, ale měly by být díky uvedeným změnám nižší než například u dřívějších obdobných modelů Sharp.

Sharp Aquos LX1

Sharp Aquos LX1

Sharp Aquos LX1

CS24

Sharp Aquos LX1

Sharp Aquos LX1