Hlavní navigace

Sharp představil novou řadu Aquos X

24. 1. 2008

Sdílet

Nově představená řada tenkých televizorů Aquos měří v nejtlustším místě 3,85 cm a je cílena především na uživatele,.kteří si chtějí televizor pověsit stylově na zeď.

Aquos X v nejtenčím místě měří dokonce jenom 3,44 cm. Pro srovnání, současné „tenké“ televizory se pohybují na hranici 10 cm. Dosažení tenkých rozměrů dopomohl vekou měrou také fakt, že Sharp oddělil tuner, který je samostatně umístěn do schránky velikosti běžného videorekordéru..

Nová série X nabídne modely o úhlopříčkách 27, 42 a 46 palců. Prvním trhem na kterém se objeví, bude samozřejmě Japonsko, kde budou televizory k dostání od 1. března. Cena 46palcového modelu bude přibližně 4 520 USD.

Ve vybavení najdeme i volitelnou jednotku pro bezdrátový přenos obrazu, která dokáže funkčně plně nahradit klasický HDMI kabel. Dosah zařízení je 20 metrů při přenosu nekomprimovaného HDMI signálu a je postaveno na proprietární technologii pracující v pásmu 5 GHz. Jednotka nedokáže ovšem pracovat přes překážku jako je zeď, vysílač i televizor tak musí být navzájem viditelné.

- - Tomas Jirasko