Hlavní navigace

Sharp uvádí největší LCD monitor na světě

16. 6. 2008

Sdílet

Společnost Sharp uvedla na trh LCD monitor se zatím rekordní úhlopříčkou 108 palců. Jaké jsou parametry takového monitoru a kolik stojí?

Společnost Sharp uvedla na trh LCD monitor se zatím rekordní úhlopříčkou 108 palců. Jaké jsou parametry takového monitoru a kolik stojí?

Původně Sharp prototyp tohoto monitoru předváděl již před více než rokem, na výstavě CES 2007 a i když slíbil, že na trh by se monitory s úhlopříčkou 108 palců měly dostat ještě do konce roku, zavedení sériové výroby se protáhlo a uvádí je tedy až nyní.

Monitory jsou k dispozici zákazníkům z celého světa a jsou stavěny na objednávku za cenu 11 milionů japonských Jenů, což je v přepočtu zhruba 102 000 amerických dolarů či něco málo přes 1,5 milionu korun.

LCD monitor od Sharpu podporuje Full HD rozlišení 1 920 x 1 080 obrazových bodů a nabízí celou škálu vstupních portů. Od analogového RGB vstupu, přes klasické DVI a tři HDMI (High-Definition Multimedia Interface) konektory až po dva kompozitní video vstupy, dvě sady komponent video a také S-Video vstup. Celý displej pak váží impozantních 195 kilogramů a jeho spotřeba v zapnutém stavu se pohybuje kolem 1,1 kilowattu.
Nenechte si ujít:
Asus a Realtek vyvíjejí bezdrátové LCD monitory

52palcový LCD monitor NEC míří na trh

LG.Philips představí horké novinky v oblasti velkých LCD panelů

Asus uvádí LCD monitory s web kamerou

Rozměry monitoru jsou 2,2 na 2,5 metru a displej v něm je největší, jaký je Sharp pomocí současných technologií ve své továrně v Kameyamě v Japonsku schopný momentálně vyrobit. Potenciální zájemci by si tedy neměli dělat starost, že v nejbližší době Sharp přijde s ještě většími monitory než je tento.

První místo, kde má být tento nový LCD monitor umístěn, je nový kino komplex Shinjuku Piccadilly, který se otevírá 19. července v Tokiu. Monitor bude nainstalován v hale komplexu, aby na něm byly promítány trailery chystaných filmů, sdělila společnost Sharp.


Fotografie prototypu 108" LCD monitoru z CESu 2007.