Hlavní navigace

Sharp XL2E - nová řada LCD televizí

Sdílet

Společnost Sharp představila novou řadu LCD televizí XL2E, obsahující modely s úhlopříčkou 42, 46 a 52 palců, obrazem 1920 x 1080 pixelů a rychlou odezvou 4 milisekundy. Prodej začne na podzim

CS24

Nová AQUOS XL2E řada naplní sny o skutečném domácím kině. Stylové LCD televizenové generace s plným HD rozlišením nabízí obrazovky o rozměrech 42, 46 a 52 palců, 100 Hz technologie, velmi krátkou doba odezvy a všestranné možnosti pro připojení televize k dalším zařízením.




Nový extra tenký design vytváří větší místo pro obrazovku. Velikosti televizních obrazovek se zvětšily, avšak vnější rozměry se skoro nezměnily a ve výsledku nemá LC-46XL2E vnější rozměry větší než předcházející Sharp LCD TV s 42 palcovou obrazovkou. Televize řady XL2E působí štíhlým a jemným dojmem. Nenápadný rám v barvě černě lakovaného piána zajišťuje, že veškerá pozornost bude věnována detailům zobrazeným na obrazovce.

Díky zdvojnásobení frekvence na 100/120 Hz a použití technologie Sharpu Quick Shoot dostanete maximálně ostrý obraz a detaily i z rychlých sekvencí. Kompatibilita AQUOS XL2E televize s 24p full screen process ukáže bez ztráty jediného snímku a změny kvality přesně to, co kamery natočí.Všechny televize v této sérii jsou výjimečné pro jejich dobu odezvy pouze 4 milisekundy. Zároveň nabízejí dynamický kontrastní poměr 10 000:1 nebo kontrast 2 000:1.

Televize jsou vybaveny DVB-T a analogovým tunerem, stejně jako YUV přípojkou, VGA vstupem a trojicí HDMI přípojek, což z nich dělá flexibilní zařízení pro domácí kino zábavu. Integrovaný slot na CI kartu zase umožňuje příjem placené televize. Rozhraní je už kompatibilní s novým přenosovým standardem HDMI 1.3 a může přehrávat zadní audio a zvukový signál z HD zařízení, jako jsou Blu-ray přehrávače nebo HD přehrávací konzole, bez ztráty kvality.


Součástí televize XL2E je kvalitní zvukový systém který je schopný nabídnout diváku sedícímu na gauči skutečný surround sound. Díky digitálnímu zesilovači dosahují tyto LCD televize špičkový hudební výkon 2x15 wattů. Během přestávek na reklamu automaticky systém AVC (automatic volume control AVC) sníží hladinu zvuku na úroveň přehrávaného filmu.

S pomocí funkce AQUOS link se nové AQUOS televize přemění v komfortní centrum pro moderní domácí zábavu. S jejich pomocí připojené AQUOS přehrávací zařízení, jako je Sharp Blu-ray přehrávač BD-HP20S, může být ovládáno komfortně přes HDMI pomocí XL2E televizního dálkového ovladače. Nehrozí záměna ovladačů k jednotlivým zařízením.

Od podzimu 2007 budou televize nové série – LC-42XL2E, LC-46XL2E a LC-42XL2E – dostupné na trhu. Cena nebyla prozatím stanovena.
Zdroj a foto: Sharp

- - Václav Maletínský