Hlavní navigace

Skate

1. 12. 2008

Sdílet

Skejťáci, bacha! Přichází nebezpečná konkurence pro Tony Hawka! Blbnutí s prknem na kolečkách bylo doposud hlav...


Skejťáci, bacha! Přichází nebezpečná konkurence pro Tony Hawka!

Blbnutí s prknem na kolečkách bylo doposud hlavně výsadou série ozdobené ikonou Tony Hawka. To se ale s nástupem nové gamesy od Electronic Arts rapidně mění. Hra s jednoduchým názvem Skate volí trochu odlišný přístup, a musíme hned v úvodu říci, že trocha té originality se vskutku vyplatila. Na rozdíl od arkádového Tony Hawka je tento titul více simulací, navíc simulací s výborným ovládáním. Pomocí dvou analogových páček můžete velice jednoduše ovládat pohyb vašeho jezdce a zároveň zkoušet všechny možné triky. Nejzajímavějším herním režimem je bezesporu příběhová kariéra. Svého hrdinu si na jejím začátku můžete v nemocnici, kam je převezen po nehodě, přizpůsobit k obrazu svému – tedy vytvoříte tělo a obličej včetně různých detailů. Pak už se vrháte do víru skejťáckého života. V rušném městě plném aut, autobusů i chodců plníte rozmanité úkoly, třeba předvádění triků pro fotografy skejťáckých magazínů. Budete se také snažit překonat nejlepší triky ostatních závodníků, jezdit v těsném závěsu za jiným jezdcem, nebo opakovat triky po ostatních. Je toho poměrně hodně a zvláště příznivci skutečné jízdy na prkně si musí přijít na své. Za své úspěchy budete navíc honorováni penězi, za které si můžete pořídit lepší výbavičku.
Ve hře je k dispozici i několik multiplayerových režimů. Přes Xbox Live si můžete zahrát rychlý zápas, nebo se pustit do celé série mačů, ve kterých se propracujete z nováčka až po uznávaného skejťáka. Grafické zpracování je fajn, sice asi není úplně „top next-gen“, ale přesto hodně líbivé. Soundtrack se někomu bude líbit více, někomu méně, herní ozvučení je perfektní. Potěší i možnost vyblbnout se s editorem a filmovými záznamy jízd. Takže, na co čekat? Vzhůru do ulic!



RPG 8.5
Výrobce: EA Black Box
Vydavatel: Electronic Arts
Distributor v ČR: Electronic Arts ČR
Lokalizace: manuál
Cena: 1 999?Kč
Multiplayer: ano
www.ea.com/skate

Další tipy

Předvánoční trh přináší o něco veselejší nášup než nemastné neslané prázdninové měsíce, a platí to samozřejmě i pro konzolové tituly. V našem výběru her, které byste neměli minout, se nachází vesměs hry multiplatformové, včetně pokračování zaběhnutých sportovních sérií od EA.

Další tipy Předvánoční trh přináší o něco veselejší nášup než nemastné neslané prázdninové měsíce, a platí to samozřejmě i pro kon¬zolové tituly. V našem výběru her, které byste neměli minout, se nachází vesměs hry multiplatformové, včetně pokračování zaběhnutých sportovních sérií od EA.

The Settlers: Rise of an Empire

Další díl populární budovatelské strategie The Settlers, tentokrát s podtitulem Rise of an Empire, opět přináší mezi fanoušky oblíbenou zábavu. Kromě kouzelné grafiky vás tak čeká náročné budování vlastní říše.
Vydavatel: Blue Byte
Distributor v ČR: Playman
Cena: 899 Kč
Platformy: PC
www.thesettlers.com

NBALive 08

Aktuální ročník basketbalu opět přináší oproti minulému dílu kupu vylepšení a nabízí atmosférický zážitek pro všechny příznivce tohoto sportu.
Vydavatel: Electronic Arts
Distributor v ČR: Electronic Arts ČR
Cena: 1 399–1 999 Kč
Platformy: PlayStation 2, PlayStation 3, PC, Xbox 360, PSP
www.nbalive.com

Stranglehold

Akční titul ve stylu Maxe Payna přináší adrenalinové přestřelky, zpomalení času a kaskadérské kousky. V hlavní roli se objeví Chow Yun-Fat, režie se ujal John Woo – stejně jako ve filmu Hard Boiled, na který hra navazuje.
Vydavatel: Midway
Distributor v ČR: Electronic Arts ČR
Cena: 1 399–1 999 Kč
Platformy: PS3, PC, Xbox 360, PSP
www.strangleholdgame.com

NHL08

Hokejová řada pokračuje dalším ročníkem hodně od¬lišným pro next-gen (X360, PS3) a ostatní platformy. Majitelé konzol nové gene¬race si užijí špičkový hokej s intuitivním ovládáním, ostatní se opět dočkají jen drobných vylepšení.
Vydavatel: Electronic Arts
Distributor v ČR: Electronic Arts ČR
Cena: 1 399–1 999 Kč
Platformy: PS2, PS3, PC, Xbox 360
www.easports.com/nhl08

Two Worlds Collectors Edition

Kvalitní fantasy RPG se před několika měsíci objevilo ve verzi pro PC, nyní přichází i pro next-gen konzoly od Microsoftu. Speciální sběratelská edice obsahuje kromě hry navíc tričko, hrací karty, mapu a další dárky.
Vydavatel: Zuxxez
Distributor v ČR: Hypermax
Cena: 1 999 Kč
Platformy: Xbox 360
www.2-worlds.com


Byl pro vás článek přínosný?