Hlavní navigace

Skládací skříně od Asusu

4. 11. 2008

Sdílet

Společnost Asus představila nové ATX skříně na počítačové komponenty, které však mají jednu zvláštní schopnost. Dají se celé složit do malého balíčku.

Novinky se jmenují TA-F11 a TA-F21 a jedná se o klasické midi-ATX skříně s rozměry 190 × 426 × 469 mm a 434 × 87 × 434 mm. Obě skříně vám nabídnou čtveřici 5,25" pozic, přední panel s USB a audio, dvojici pozic pro 120mm ventilátory, jeden pro nasávání a druhý pro výfuk vzduchu či několik vylepšení pro bez-šroubkovou instalaci optických mechanik či pevných disků.

To jsou však všechno věci běžné, které najdete už i v těch nejlevnějších skříních, kam ostatně míří i tento model. Specialitou je ona možnost složení skříně. To však pochopitelně není možné s osazenými komponentami, takže v praxi to moc užitečné nebude. Vtip je v přepravě skříně od výrobce až k vám. Ta totiž nepatří k nejlevnějším, a pokud bude výrobce moci vyrábět podstatně menší krabice a balení, značně na tom ušetří. Na tom by měl logicky vydělat i zákazník, protože skříň nebude tak drahá.

Cenu však Asus neuvedl a na to, jak to celé dopadne, si budeme muset ještě počkat, až se skříně dostanou na trh. Nicméně samotná myšlenka zní zajímavě.

- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?