Hlavní navigace

Skylink rozšiřuje nabídku programů HDTV

24. 3. 2009

Sdílet

 Autor:
Česko-slovenská satelitní platforma Skylink oznamuje rozšíření nabídky televizních programů vysílaných v HD kvalitě na pozici Astra 23,5°E.

Na podzim loňského roku se Skylink rozhodl zařadit do své nabídky první programy v HD kvalitě. Neplacenou nabídku programů rozšířila nejpopulárnější česká televizní stanice Nova HD a byl položen základ programového balíčku HD PLUS – do nabídky byly zařazeny nejpopulárnější evropský sportovní program Eurosport HD a kulturní program zaměřený na operu a vážnou hudbu Brava HDTV.

Dne 1. 4. 2009 se balíček programů HD PLUS rozšiřuje o další programy:

FILMBOX HD
První filmový kanál HD ve střední Evropě. Nejlepší filmy ve vysokém rozlišení obrazu 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, 150 nových filmů ročně. Vysílá v českém jazyce.

The History Channel HD
Jedinečná kolekce špičkových dokumentů. Od prehistorie k nedávné historii. Působivé detaily, neuvěřitelně živé barvy a ostrost obrazu. Během letošního léta bude plně lokalizován do češtiny.

Discovery HD
Nejlepší dokumenty z knihovny Discovery. Díky úžasné síle zvukového a vizuálního projevu se svět zdá být přístupnější, zajímavější a známější. Vysílá anglicky.

Programová nabídka Skylinku

Programy Skylinku se dají rozdělit do dvou kategorií. Neplacená nabídka obsahuje všechny nejoblíbenější české a slovenské televizní programy a desítky rozhlasových stanic. Volitelná placená nabídka obsahuje základní balíček atraktivních programů různých žánrů MULTI a balíček programů vysílaných ve vysokém rozlišení obrazu HD PLUS. Předplatitelé MULTI si mohou dále navíc prémiové programy.

Všechny programy Skylinku jsou vysílány ze satelitů Astra na pozici 23.5 stupně východní délky. Programovou nabídku lze jednoduše rozšířit pomocí tzv. Duo LNB konvertoru (monobloku), který umožňuje přijímat stovky zahraničních nekodovaných programů z pozice Astra 19,2°E, také v HD kvalitě.

O Skylinku
Skylink je česko-slovenská satelitní platforma s nejdelší tradicí. Navazuje na značky Czech Link a TRADE and TECHNOLOGY v České republice a na značku Slovak Link na Slovensku.

Skylink je největší a nejrychleji rostoucí satelitní službou v České republice a druhou největší satelitní službou na Slovensku. V dubnu 2009 překročí počet aktivních zákazníků Skylinku hranici 600 tisíc.

Související odkazy: Towercom spouští nové HD služby na satelitech Astra

Další informace: www.skylink.cz