Hlavní navigace

Skype 4.0 v testovací verzi již ke stažení

1. 7. 2008

Sdílet

Společnost Skype vydala testovací verzi svého oblíbeného komunikačního softwaru verze 4.0. Cílem má být získání zpětné vazby od uživatelů, neboť nová verze se dočkala řady výrazných změn.

Společnost Skype vydala testovací verzi svého oblíbeného komunikačního softwaru verze 4.0. Cílem má být získání zpětné vazby od uživatelů, neboť nová verze se dočkala řady výrazných změn.

Skype 4.0 beta pro Microsoft Windows je k dispozici ke stažení ze stránek výrobce a podněty získané v rámci testování by měly být zahrnuty do chystané druhé beta verze. Skype 4.0 se kromě Windows chystá také pro Linux a Mac OS X. Pro Mac je totiž poslední dostupná verze 2.7.0.330 a pro Linux pak dokonce jen 2.0.0.72.

Skype 4.0 beta je zatím určen tedy hlavně pro testy, neboť může obsahovat chyby a také do něj ještě nebyly zakomponovány všechny plánované funkce. Nicméně základní práce je již provozuschopný.

Na první pohled viditelnou změnou ve Skype 4 je výrazně přepracované uživatelské rozhraní, kdy je nyní vše umístěno v jednom velkém okně, což má být reakce na problémy uživatelů, kteří si údajně stěžovali na potíže s ovládáním více oken současně. Také nové funkce prý rušily přehlednost a nyní je Skype integruje v jednom okně, což může mít své klady, ale i zápory.

Díky tomu jsou také jednotlivé chatové konverzace součástí hlavního okna a lze je zobrazovat pomocí stejnojmenného tlačítka u seznamu kontaktů. V příslušené části okna lze dělat úpravy zpráv před doručením, či sledovat její aktuální status.
Nenechte si ujít:
Skype zavádí neomezené volání na pevné linky

Microsoft omylem označil Skype za adware

Nokia představila nové mobilní telefony i minipočítače

Skype rozšiřuje mobilní strategie

Nové mobilní technologie zásadně změní náš život!

Video přes Skype bude ve vysoké kvalitě

Změny se týkají i videa, které lze snadněji aktivovat a zjednodušena je také změna jeho velikosti a standardně se spouští ve velkém okně.