Hlavní navigace

Recenze: SlideShow Builder

21. 8. 2009

Sdílet

Úkolem programu SlideShow Builder je pomoci i méně zkušenému uživateli ve tvorbě prezentací ze svých digitálních fotografií, které by později rád umístil na web.

SlideShow Builder

V Evropě poměrně neznámá australská firma Amara si vzala za úkol nabízet takové programy, pro které se vžil anglický termín „no-nonsense“, což by se dalo poněkud přeneseně přeložit jako takové, které plní své sliby .  Jedním z nich je software umožňující přípravu slide shows, který se navíc dočkal již třetí verze.


Něco takového je stále důležitější, neboť náš svět digitálních fotografií neustále roste a spolu s ním i možnosti jejich prezentace na internetu. Statické stránky jsou sice minulostí, ale oblast webových slide show ovládl jeden jediný program, takže všechny vypadají naprosto stejně. Sáhneme-li pro programu od Amary, hrozit to rozhodně nebude.


Za velice rozumnou cenu dostaneme software pro výrobu slide show postavený na podpoře populární aplikace Flash Player. Hlavní výhodou je to, že o fungování technologie Flash přitom nemusíme mít ani ponětí. Samotná práce s programem je jednoduchá. Vývojáři ho vytvořili tak, že nás celou dobu v podstatě drží za ručičku. Přitom nám zůstává kontrola nad jednotlivými kroky, ať už se jedná o přidávání hudby nebo o přechody. Začneme jednoduše, vybereme obrázky, jejich velikost, barvu pozadí a rychlost přechodů. Přidáme efekty (jejich označení nutně nemuselo být jen číselné), audio ve formátu WAV či MP3 a máme hotovo. K dispozici je i zatím poněkud skromná, nicméně stále narůstající sbírka flashových animací, které si můžeme stáhnout zdarma. Samotné slide show je sice především určeno pro web, ale bude fungovat i v programech typu PowerPoint.

CS24


Program rozhodně není dokonalý, ale pokud si uvědomíme, že jednodušší nástroj k přípravě slide show nenajdeme, bude nákup tohoto programu rozumnou investicí.

Hodnocení:  80%

Cena: 29.95 dolarů

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.