Hlavní navigace

Sluchátka s modrým zubem

1. 5. 2007

Sdílet

Bezdrátový přenos je prostě "in". Koupit si dnes sluchátka neobnáší pouhá sluchátka kupříkladu v krabici s ozna


Bezdrátový přenos je prostě "in". Koupit si dnes sluchátka neobnáší pouhá sluchátka kupříkladu v krabici s označením Genius BT-02N si z obchodu odnesete také nabíječku, Bluetooth dongle pro USB rozhraní, CD s ovladači a černý kožený pytlík, aby se vám ten poklad na cestách nerozkutálel. I když kapesní provedení není zrovna na pořadu dne: sluchátka jsou poměrně velká a zakryjí celé uši, matně stříbrná barva jejich rozměry ještě umocňuje, zkrátka za design dvojka či spíše lepší trojka. Cestovat se s nimi ale dá: jsou totiž skládací. Na levé straně sluchátek se nachází hlavní vypínač a zdířka pro připojení dobíjecího adaptéru. Dobíjení vestavěné Li-Pol baterie (380 mAh) trvá nekonečné čtyři hodiny, během nichž si uvědomíte, že nic není tak bezdrátové, jak se může zdát. Dobrá zpráva je, že po plném nabití vydrží sluchátka až osm hodin provozu. Čtveřice tlačítek na pravé straně slouží pro ovládání hlasitosti a zastavení přehrávané hudby v počítači či připojeném přístroji, konečně poslední z tlačítek, multifunkční MFB, lze použít například pro přeskočení skladby a při delším podržení pro nové párování (což nám nepřijde jako úplně skvělý nápad).
Při testování pracovala sluchátka korektně. Po nainstalování ovladačů (BlueSoleil) jsme na BT-02N vyvolali připojovací režim a následně jsme na PC aktivovali vyhledávání nových zařízení. Sluchátka jsme spárovali a označili za důvěryhodné. Od této chvíle fungovala sluchátka i jejich vestavěný mikrofon k naší plné spokojenosti. Pro pohodlnější opětovné připojování jsme s pomocí ovladačů vytvořili na ploše Windows ikonu pro snadné připojení. Ke spárování sluchátek s PC pak stačí zapnout sluchátka, stisknout MFB po dobu pěti sekund a následně dvakrát kliknout na zkratkovou ikonu pro snadné připojení k BT-02N. V praxi lze sluchátka ve spojení s PC docela dobře využívat, nicméně musíte dávat pozor na to, aby sluchátka nezůstala při odchodu od počítače zapnutá na delší čas. Po návratu pak můžete snadno zjistit, že je akumulátor prázdný dobíjení na plnou kapacitu přitom zabere již zmíněné čtyři hodiny.
Sluchátka jsme testovali nejen ve spojení s PC, ale i s mobilním telefonem. Výrobce uvádí v manuálu přibližně deset různých mobilních zařízení, se kterými je produkt plně kompatibilní. My jsme vyzkoušeli i mobil Nokia N70, který v seznamu není. Vše pracovalo i tak správně. Sluchátka jsme jednoduše spárovali s mobilem a hned jsme mohli začít využívat BT-02N jako bezdrátové handsfree. Pakliže vás telefonování omrzí, můžete se sluchátky poslouchat i MP3 skladby uložené v mobilu (u modelů s podporou specifikace Bluetooth 2.0 je možný poslech v přijatelné stereofonní kvalitě). BT-02N ale není výrobek určený pro audiofily a vyznavače věrné reprodukce, jedná se především o šikovný doplněk pro komunikaci na PC.

Genius BT-02N pro počítač i mobilní telefon

Bluetooth sluchátka/headset pro využití v komunikačních aplikacích, např. Skype.
Bezdrátové spojení Ň dobíjecí akumulátor
Nutnost párování Ň pořizovací cena
Cena vč. DPH: 2 045 Kč
K testu zapůjčila firma: Genius, www.geniusnet.com