Hlavní navigace

Smartphone HTC G1 pro Android míří na český trh

20. 1. 2009

Sdílet

I když se původně předpokládalo, že první smartphone určený pro platformu Android bude uveden na náš trh až ke konci prvního čtvrtletí 2009, oznámil včera T-Mobile, že jej chystá nabízet již od 30. ledna.

Bude se však jednat o původní verzi bez české lokalizace, neboť ta by měla být k dispozici až koncem prvního čtvrtletí, nicméně zákazníci, kteří si nyní pořídí anglickou verzi ji budou moci následně podle slov operátora snadno počeštit.

HTC G1 se vyznačuje 3,2" dotykovým displejem s rozlišením 480 x 320 bodů, plnohodnotnou klávesnicí či speciálním trackballem a umožňuje vysokorychlostní připojení k internetu (prostřednictvím technologie HSDPA s rychlostí až 7,2 Mbit/s), podporuje Wi-Fi, GPS a dále přináší možnost např. nativního využívání služeb Googlu jako je internetový vyhledávač, GMail nebo Mapy Google. Celká řada aplikací, včetně personalizačních úprav je k dispozici ke stažení přes Android Market. Mezi další funkce patří kompas s možností využívání digitálních lokalizačních služeb. Také integrovaný fotoaparát je propojený s informacemi na internetu a do hledáčku promítá dostupné informace z Wikipedie o bodech a objektech zobrazovaných v hledáčku.

Smartphone HTC G1 byl zatím uveden v USA a Velké Británii a nyní přichází nejen do ČR, ale i na trhy v sousedním Rakousku, Německu, Polsku a také Holandsku.

T-Mobile, který smartphone G1 na náš trh uvádí, říká, že jako dotovaný bude k dispozici již od 1 Kč při uzavření smlouvy na 24 měsíců a minimální měsíční útratě 2 300 Kč. Při samostatné koupi bude G1 stát 9 999 Kč a v Twist sadě bude k dispozici za 10 149 Kč. 30. ledna bude mít tento přístroj premiéru v prodejně T-Mobile na Národní třídě v Praze a od 31. ledna jej pak bude možné koupit již na všech prodejních místech tohoto operátora.

Více informací najdete na www.t-mobile.cz/g1

Exkluzivní video o uvedení smartphonu G1 v USA a dojmy jeho uživatelů najdete v článku Video: První smartphone od HTC s Androidem na živo