Hlavní navigace

Smartphony HTC pro rok 2010

8. 12. 2009

Sdílet

Na rok 2010 připravilo HTC nejméně osm nových mobilů, pět z nich přitom pro operační systém Android a jen tři s Windows Mobile 6.5.

První informace o produktovém plánu HTC pro rok 2009 se na veřejnost dostaly v lednu, podrobnější pak v březnu letošního roku a přečíst jste si je mohli i na našem webu. S neoficiálním představením svého produktového portfolia pro rok 2010 si tentokrát HTC raději pospíšilo, informace na veřejnost pronikly pomocí oblíbeného „úniku“, který zřejmě zorganizovalo samo marketingové oddělení výrobce.

Informace popisují osm nových modelů - Legend, Salsa, Tide, Buzz, Bravo, Photon, Trophy a Tera. Bylo by hezké, kdyby si tato vývojová označení telefony ponechaly i po uvedení do prodeje. Za pozornost stojí, že většina, konkrétně pět, telefonů využívá jako operační systém Android a jen tři Windows Mobile 6.5. To musí být nepříjemné překvapení pro Microsoft, jehož mobilní operační systém začíná na konkurenty ztrácet, snaží se z nich zejména právě Android propagovaný společností Google.

Za pozornost stojí model Legend, který vypadá jako vylepšená verze populárního HTC Hero s rychlejším 600MHz procesorem Qualcomm, 3,2“ OLED kapacitní dotykovou obrazovkou a 5 megapixelovou kamerou s přisvětlením a a dalšími zajímavými parametry. Naneštěstí vnitřní paměť je jen 512 MB, což by nevadilo u Windows Mobile, jenže u Androidu ano, protože tento systém neumožňuje instalaci programů na paměťové karty - alespoň zatím.

Bravo připomíná high-end smartphone HTC HD2 upravený pro OS Android, má velkou 3,7“ OLED dotykovou obrazovku s rozlišením 800x480, 1GHz procesor a kameru s možností natáčet 720p video. Není ovšem jisté, jestli má přisvětlovací diodu. Vnitřní paměť je 512 MB, v balení je však i 16GB microSD karta.

Salsa, Tide a Buzz zřejmě budou v nabídce výrobce pokrývat střední a levnější třídu telefonů s Androidem. Novinky s WM6.5 nepřinášejí na první pohled příliš zajímavého, spíše se jedná o mírně vylepšení verze předchozích modelů. Tera má sice velkou vysouvatelnou klávesnici, ale jen resistivní dotykový displej.

Prvních nových telefonů se dočkáme v březnu.

HTC Legend

HTC Bravo

HTC Salsa

HTC Tide

HTC Buzz

HTC Photon

HTC Trophy

HTC Tera

CS24

 

zdroj: trustedreviews.com