Hlavní navigace

SmartQ V7 jako konkurent Apple iPad

14. 5. 2010

Sdílet

Společnost SmartDevices připravila konkurenta iPadu, který se může pochlubit neobvyklou nabídkou tří operačních systémů.

Mnoho výrobců po uvedení Apple iPad oznámilo své varianty tohoto zařízení, na našem trhu však zatím příliš velký přetlak těchto přístrojů není. Zajímavou novinkou v tomto rozvíjejícím se segmentu PC/UMPC/MID je tak model SmartQ V7 čínského výrobce SmartDevices, kterou u nás zastupuje společnost Acomp.

Firma se chlubí, že SmartQ V7 má vše, co chybí dnes zejména v USA tolik probíranému Apple iPad. Doslova uvádí, že SmartQ V7 je vhodný pro ty, kterým se zdá 10“ zbytečně velká, hmotnost nad půl kilogramů příliš vysoká, vadí jim jen jeden uzavřený operační systém a postrádají USB slot a čtečku SD karet. A to nemluvě o ceně.

SmartQ V7 proti tomu nabízí výběr hned ze tří operačních systémů - Android 2.1, Linux Ubuntu a Windows CE 6.0, které jsou v zařízení nahrané najednou.

SmartQ V7 dominuje 7“ dotykový LCD displej s LED podsvícením, WVGA rozlišením 800x480 a 16mil. barvami. Přístroj podporuje přehrávání Full HD videa 1080p, navíc s možností připojit externí televizi nebo monitor přes HDMI 1.3 konektor. Dále jsou podporovány jsou formáty videa AVI, MKV (XVID/px/H.264), MOV, TS, M2TS, RM/RMVB, FLV, WMV, 3GP, MPEG, DAT, MP4.


SmartQ V7 lze bezdratově připojit k počítačové síti a internetu, k tomuto účelu je integrovaná WiFi - 802.11b/g . K dispozici je také Bluetooth2.0+EDR. Pro připojení přídavných zařízení jako je klávesnice, externí síťová karta, tiskárna, flash disky nebo externí HDD slouží USB 2.0 port.

Kdo se rozhodně SmartQ V7 používat jako mobilní kancelář, může číst a editovat soubory DOC, RTF, OpenOffice, Excel, HTML, TXT a další, díky čemuž slouží i jako čtečka dokumentů (včetně formátů EPUB a CHM). Díky plnohodnotnému internetovému prohlížeči lze vyhledávat informace na webu, streamovat video i přehrávat hudbu, poslouchat internetová rádia i sledovat internetové televize, přijímat i odesílat e-maily.

Baterie s kapacitou 4500mAh by měla vydržet velmi dlouho, výrobcem udávanou hodnotu 7 hodin lze prodloužit díky nastavení času automatického přechodu do úsporného režimu, vypnutí WiFi nebo vypnutí celého přístroje. V7 má vnitřní pamět 2GB s možností rozšíření o 32GB pomocí SD karty, hmotnost 480 gramů.

Doporučená cena je 6000 korun s daní.

CS24

SmartQ V7

SmartQ V7