Hlavní navigace

Sociální síť Threads obdrží v budoucnu další funkci. Podle šéfa Instagramu pracují vývojáři na API pro vývojáře

31. 10. 2023

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Síť Threads při svém startu zaznamenávala raketový nárůst uživatelů, svými omezenými možnostmi však nebyla příliš konkurence schopná. Toho si jsou vývojáři dobře vědomi a na síť přidávají jednu funkci za druhou. Podle posledních informací probíhají práce na veřejném API pro vývojáře.

I přes svůj úspěšný start chybělo sociální síti Threads mnoho funkcí, bez kterých by z dlouhodobého hlediska mohla jen těžko konkurovat již zaběhlým sítím, jako je kupříkladu X (dříve Twitter) nebo Facebook. Toho si jsou vývojáři dobře vědomi a zásobují svoji platformu jednou funkcí za druhou.

Do sociální sítě Threads se dostává funkce zpětné úpravy příspěvků. Oproti X za ní nezaplatíte ani korunu Přečtěte si také:

Do sociální sítě Threads se dostává funkce zpětné úpravy příspěvků. Oproti X za ní nezaplatíte ani korunu

Na našem webu jsme nedávno psali o nových funkcích zpětné úpravy článků, mimo to ale na Threads přibyla i možnost snadného zveřejňování GIFů nebo citování příspěvků. Přesto však platformě chybí pro mnohé dost základní API, bez které nemohou síť implementovat jako součást jiných projektů.

To se má do budoucna změnit. Podle magazínu Engadget Adama Moserriho už nyní pracují vývojáři na API. Moserri má však obavy, jak se bude používat. Podle něj by spuštění API mohlo znamenat mnohem více obsahu vydavatelů a ne obsahu od tvůrců. Zároveň si je vědom toho, že v dnešní době je API potřeba.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.