Hlavní navigace

Sony Ericsson P1i

1. 6. 2007

Sdílet

Nástupcem komunikátorů P990i a M600i se ve stáji Sony Ericssonu brzy stane nový model s nevšedním označením P1i (10...


Nástupcem komunikátorů P990i a M600i se ve stáji Sony Ericssonu brzy stane nový model s nevšedním označením P1i (106 x 55 x 17 milimetrů, 124 gramů). Jde o špičkový přístroj postavený na operačním systému Symbian 9.1 ve verzi UIQ 3.0. Interakce uživatele se zařízením probíhá především prostřednictvím aktivního TFT dotykového displeje s rozlišením QVGA (262 000 barev). Inovace v porovnání se staršími modely spočívají zejména ve vylepšeném fotoaparátu s rozlišením 3,2 megapixelů, jemuž nechybí ani autofokus, a přítomnosti bezdrátového Wi-Fi protokolu. Vestavěná paměť se pochlubí kapacitou 160 MB, lze ji samozřejmě rozšířit paměťovou kartou Memory Stick Micro. Přístroj pracuje jak v sítích GSM, tak i 3G (UMTS), bohužel však nepodporuje datové přenosy HSDPA ani EDGE, uživatel si tedy bude muset vystačit s GPRS nebo použít výše uvedené Wi-Fi. Z další výbavy bychom zmínili FM rádio, Bluetooth 2.0, editor kancelářských dokumentů a podporu internetové telefonie VoIP. Speciální funkcí je skener vizitek, jenž dokáže nafocenou vizitku zpracovat a uložit do seznamu. www.sonyericsson.cz

Lampička a webová kamera Targus

Společnost Targus představila výrobky pro připojení k přenosným počítačům skládací lampičku a webovou kameru s mikrofonem. Jejich předností má být snadná skladnost a přenositelnost. Světlo skládací lampičky k notebooku s konektorem USB lze nastavit přesně podle potřeb uživatele. Díky nízké svítivosti diody LED lampička neruší při práci okolí, ať už v letadle, autobusu nebo potemnělé ložnici. Lampička nevyžaduje baterie, stačí ji zastrčit do libovolného portu USB, díky zatažitelnému kabelu USB je zařízení velmi skladné a přenosné. Rozměry lampičky jsou 80 x 65 x 30 mm, doporučená cena činí 699 Kč/879 Sk. Webovou kameru s mikrofonem s rozhraním USB 2.0 lze pomocí svorky snadno připevnit jak k notebooku, tak i k LCD obrazovce. Je ideálním přenosným řešením, které podporuje videokonference a zasílání videa a fotografií e-mailem. Kamera umožňuje manuálně zaostřovat, vytvářet momentky, díky softwaru VP Eye můžete video a fotografie hned uchovávat a zpracovávat. Kamera pracuje v rozlišení od 160 x 120 do 800 x 600 bodů, její rozměry jsou 75 x 215 x 70 mm a v prodeji má být za 1 390 Kč/1 740 Sk.
www.targus.com

MiniDV kamery Panasonic 2007

Společnost Panasonic představuje novou řadu digitálních videokamer formátu MiniDV. Top model letošní řady NV-GS320 je vybaven systémem 3CCD, objektivem Leica Dicomar a optickým stabilizátorem obrazu O.I.S. Optickou stabilizaci obrazu nabízí také jednočipový model NV-GS80, který disponuje unikátním 32x optickým zoomem. Všechny nové přístroje mají menu v českém jazyce a také kontextovou nápovědu v češtině (vyjma GS230), která přímo na LCD panelu přístroje vysvětluje, k čemu se jednotlivé funkce používají. Kameraman nemusí složitě vyhledávat příslušné stránky v návodu a obsluha přístroje je díky tomu mnohem jednodušší.
www.panasonic.cz

Autor článku