Hlavní navigace

Sony HDMI kabely s otočnými konektory

4. 3. 2009

Sdílet

 Autor:
Sony uvádí řady propracovaných HDMI konektorů s otočnými hlavičkami pro snadné připojení HDMI zařízení všude tam, kde je málo místa.

Výroba kabelů a redukcí není obvykle něco, čím by se zabývaly významné společnosti jako je Sony, přenechávají to spíše menším, na toto specializovaným firmám. Nicméně v případě otočných HDMI kabelů se japonská Sony chopila příležitosti.

Kabely s otočnými konektory kabelem jsou obecně žádaným zbožím, hlavně protože umožňují snadnější zapojení i instalaci televize či jiného audio/video HDMI zařízení tam, kam by se běžný kabel nedal použít, protože potřebuje příliš místa. HDMI kabel s ohebnou hlavou umožňuje dát televizi mnohem blíže zdi či v některých případech ji přímo nainstalovat na zeď.

Sony HDMI kabel

Sony HDMI kabel

Novinky mají hlavičky, které se dají otáčet v rozmezí 180 stupňů, nicméně pro snadnější použití se dají zafixovat v rozmezí 45 stupňů. Sony odhaduje, že s tímto řešením potřebuje nový HDMI konektor méně než polovinu místa v porovnání s běžným HDMI kabelem a zároveň není nutno kupovat drahé speciální redukce. Maximální přenosová kapacita 10,2 Gbps přitom zůstává zachována.

Kabely jsou dodávány v horizontálním a vertikálním provedení, v délce 1 m, 1,5 m a 2 m (DLC-HD10H, DLC-HD15H, DLC-HD20H, DLC-HD10V, DLC-HD15V a DLC-HD20V) a v černé a bílé barvě. Cena je dle délky 50 až 60 dolarů (~1200 až 1400 korun). K dostání by kabely měly být v dohledné době i u nás.

 

Sony HDMI kabel

Sony HDMI kabel

 Sony HDMI kabel

Byl pro vás článek přínosný?