Hlavní navigace

Sony představila novinky pro rok 2007

Sdílet

V polovině týdne společnost Sony novinářům představila svoje letošní novinky. Patří mezi ně televize, projektory, videokamery, fotoaparáty, osobní audio a samozřejmě také Blu-ray přehrávače a notebooky

CS24

LCD televizory Sony BRAVIA řady D3000 kombinují novou úroveň jednoduchosti použití s pokročilými zobrazovacími technologiemi. Mezi tyto technologie patří BRAVIA Theatre Sync, zvýšení standardního snímkového kmitočtu 50 Hz na 100 Hz technologií Motionflow +100Hz. , který funguje jak při přehrávání pořadů převedených z filmu, tak i standardních pořadů z TV vysílání a DVD, a vyhlazuje pohyb ve všech typech scén. Standardní 8bitové panely používané v běžných LCD televizorech dokáží rozlišit 256 odstínů každé ze tří základních barev, zatímco 10bitový panel televizoru řady D3000 jich rozliší 1024. Řada D3000 využívá také technologii S-Force Front Surround, pro lepší zvuk. Televizory budou nabízeny v úhlpříčkách 32, 40 a 46 palců.



LCD televizory BRAVIA řady S3000 jsou připraveny pro zobrazení videa s vysokým rozlišením (HD ready) a jsou vybaveny hybridním analogovým/digitálním (DVB-T) tunerem, třemi HDMI vstupy a dvěma konektory SCART. HDMI vstupy umožňují bezproblémové připojení zdrojů signálu s vysokým rozlišením, například Blu-ray přehrávačů, přijímačů HD vysílání a PlayStation 3, jedním kabelem. Nabízejí široký pozorovací úhel 178 stupňů a zvuk Virtual Dolby Surround. Řada S3000 bude zpočátku nabízena v úhlopříčkách 40 a 32 palců (102 a 81 cm), později bude nabídka rozšířena i o další rozměry obrazovek.



V souvislosti s celosvětovou popularitou velkoplošných obrazovek společnost Sony představuje svou první řadu předních LCD projektorů pod značkou BRAVIA. K dispozici jsou dva modely: VPL-AW10 a VPL-AW15. Mnoho funkcí mají společných, např. stylový kompaktní design, HD rozlišení 720p a široký výběr vstupů včetně HDMI, díky kterému mohou být oba modely připojeny ke zdrojům HD signálu 1080p, jako jsou na příklad přehrávače Blu-ray disků nebo PlayStation 3. Projektory mají díky svítivosti až 1300 lumenů jasný obraz a Model BRAVIA VPL-AW15 je vybaven speciálně upravenými LCD panely s technologií High Contrast Plate pro lepší zobrazení barev. Oba modely jsou schopné promítat velký obraz na relativně krátkou vzdálenost (200 cm z pouhých 2,3 m), což se při instalaci v obývacím pokoji určitě hodí.



Digitální fotoaparáty byly zastoupeny novými modely CyberShot H7 a H9, T20 a T200 a trojicí W80, W90 a W200 a k vidění byla i zrcadlovka „a“ 100, včetně bohaté příslušenství v podobě výměnných objektivů. Mezi digitálními kamerami jsme se mohli seznámit s letošními lednovými novinkami řady Handycam s podporou formátů DVD a HDV



Nová řada HDD/DVD rekordérů SONY s pevnými disky od 160 GB do 500 GB, schopných pomocí technologie Sony Precision Cinema Progressive pomocí speciálních algoritmů zvýšit rozlišení obrazu z původních 576i na 720p, 1080i a dokonce i 1080p. Mechanika DVD s podporou více formátů umožňuje kopírování obsahu na médiích DVD±R/±RW a ±R(DL). Dokáže také přehrát formáty DVD-Video, Video CD, Super Video CD, DVD-RAM, CD-DA, CD-ROM (soubory JPEG a MP3).



Společnost Sony oznamuje uvedení svého prvního evropského přehrávače disků Blu-ray pro maximální zážitek z domácího kina. Podle zástupců společnosti představuje BDP-S1E jeden z nejvýkonnějších a nejinteligentnějších spotřebitelských produktů, které Sony kdy vyvinula. Přehrávač BDP-S1E podporuje plné rozlišení 1920 x 1080p (neprokládané) z disků Blu-ray. Přehrávač Sony podporuje řadu vysoce kvalitních video kodeků, včetně MPEG2, MPEG4-AVC a VC1. HDMI rozhraní nabízí nejširší slučitelnost s dalšími zařízeními, přičemž vlastníci televizorů bez HDMI konektoru mohou využít standardní analogový výstup analogového signálu 1080i. Přehrávač podporuje formáty BD-ROM, AVC-HD, CD a DVD přehrávané z disků DVD/DVD±R/±RW a také zvukové nahrávky MP3 a fotografie JPEG přehrávané z disků DVD±R/±RW. V České republice dostupný od června 2007.




Mezi notebooky Sony Vaio si leckterý zákazník již svého pomocníka na cesty už vybral. I nadále patří mezi velmi zajímavé prodejní artikly, přesto jsme po očku pokukovali po novém UMPC řešení, které je mnohem menší než konkureční Samsung. S testy vás snad seznámíme na přelomu dubna a května. Kromě něj byla k vidění také USB optická myš, která po rozložení pracuje i jako telefon.



Čas zbyl na krátkou zastávku u panelů pro přehrávání filmů v automobilech. K dispozici jsou jak pevné montáže do střechy vozu nebo hlavové opěrky, tak i řešení přichycená na vodící tyče opěrek. V blízkosti těchto přístrojů jsme si mohli prohlédnout i produkty osobního audia, včetně sluchátek a MP3 přehrávačů.