Hlavní navigace

Soundbar Yamaha YSP-5100

4. 12. 2009

Sdílet

 Autor:
Japonská Yamaha vylepšuje v rychlém sledu svoji řadu prostorových reproduktorů „v jednom“, nejnovějším modelem je YSP-5100.

Soundbary Yamaha jsou odpovědí firmy na zájem o prostorový zvuk a zároveň neochotnu či nemožnost instalovat vícereproduktorové soustavy propojené kabely. Alternativou ke kabelům jsou sice bezdrátové satelity, nicméně to je řešení bezkonkurenčně nejdražší. Její soundbary řady Digital Sound Projector YSP mají všechny reproduktory v jednom těle a prostorový zvuk má vznikat odrážením akustických vln o stěny. Což také není ideální řešení, protože to předpokládá v zásadě volnou místnost bez většího množství nábytku a pokud máte tenké stěny, tak sousedé mohou být dost naštvaní.

Nicméně pro případné zájemce je tu YSP-5100, což je vylepšená a o něco větší verze ještě poměrně čerstvého modelu YSP-4100, hlavní změnou silnější basy. YSP-5100 nabízí 7.1 virtuální prostorový zvuk, čtyři HDMI vstupy, jeden HDMI výstup, podporuje HD audio TrueHD, DTS-HD Master, Dolby Digital EX, Dolby Pro Logic a další, maximální výkon je 55 W a nabízí i bonus v podobě FM rádia.

K dostání do konce roku za cenu v přepočtu kolem 39000 korun (~1495 euro).

CS24

Yamaha YSP-5100

Yamaha YSP-5100