Hlavní navigace

Sparkle 8800GT s LCD displejem

28. 1. 2008

Sdílet

Společnost Sparkle předvedla opravdový Husarský kousek. Uvedla totiž na trh modifikovanou GeForce 8800GT. Na tom by nebylo nic divného, kdyby na sobě karta neměla i malý LCD panel.

Výkon - karta je samozřejmě přetaktovaná, takty jsou 675, 1728 a 2000MHz pro jádro, 112 shader jednotek a 512MB GDDR3 pamětů. Je chlazená dvouslotovým chladičem s dvěmi velkými ventilátory. Chladič je navíc vybaven několika heatpipe pro lepší odvod tepla po celém povrchu chladiče.

A nyní k tomu nejzajímavějšímu, tedy LCD displeji. Ten je v zadní části karty u PCI Express napájení a při chodu vás informuje o teplotě, frekvencích, napětích a mnoha dalších vlastnostech karty, které si zvolíte.

Karta také vyniká ve výstupech. Kromě klasického DVI a TV Outu totiž výrobce osadil kartu i výstupem GDP2 (Graphic Display Port), který kromě obrazu dokáže přenášet také informace o grafické kartě, které jsou zobrazeny i na onom malém LCD displeji.

Za takto luxusně vybavenou kartu z nejvyšší řady Calibre si Sparkle jistě nechá pořádně zaplatit, kolik přesně však společnost při prezentaci neuvedla.

- - Tomáš Šulc