Hlavní navigace

Společnost Cisco se dohodla na převzetí BroadWare Technologies

11. 6. 2007

Sdílet

Cisco Systems oznámila uzavření dohody o převzetí BroadWare Technologies. BroadWare doplní existující nabídku produktů Cisco o software pro sledování, správu, nahrávání a ukládání audia a videa přes web.

CS24

Společnost Cisco Systems oznámila definitivní uzavření dohody o převzetí soukromé firmy BroadWare Technologies - dodavatele zabezpečovacího (hlídacího) IP softwaru. Software BroadWare umožňuje sledování, správu, nahrávání a ukládání audia a videa přes web. Zvuk a obraz může být kdekoli dostupný autorizovaným uživatelům.


Díky této akvizici bude Cisco schopno nabídnout svým zákazníkům přístup k funkcím živého i nahraného bezpečnostního videa pro rychlejší vyšetřování a řešení náhlých událostí. Akvizice BroadWare doplní existující nabídku zabezpečovacích produktů Cisco, které by měly umožnit bezproblémový přechod z analogového videa na řešení využívající digitální technologie.

Využitím IP sítě se nabízí snadná možnost jak synchronizovat video s ostatními bezpečnostními systémy a s dalšími firemními nástroji.

Cisco pohlíží na trh infrastruktury pro bezpečnostní video jako na bezprostřední, rychle rostoucí příležitost, která vyžaduje schopnost podporovat jak IP, tak analogová zařízení. To si alespoň myslí Marthin De Beer - viceprezident Cisco a šéf skupiny EMTG pro rozvíjející se technologické trhy.

Akvizice podléhá různým standardním schvalovacím procedurám a její uzavření se očekává ve čtvrtém čtvrtletí fiskálního roku 2007 společnosti Cisco, které končí 27. července 2007. Podmínky dohody nebyly zveřejněny.

Firma BroadWare byla založena v roce 1995 a v současnosti má 38 zaměstnanců a kanceláře v kalifornské Santa Claře a virginském městě McLean.

Po dokončení transakce budou tým a produkty BroadWare začleněny do skupiny EMTG a budou podléhat De Beerovi.

- - Jaroslav Kasal