Hlavní navigace

Společnost Kerio Technologies pořádá testy interoperability v rámci CalConnect

8. 8. 2008

Sdílet

Svůj zájem na účasti při těchto testech interoperability výměny dat mezi kalendáři v mobilních zařízeních vyjádřili: IBM, Kerio Technologies, Microsoft, Scalix, Sony Ericsson, Symbian a Synchronica.

CS24

CalConnect, konsorcium pro kalendářové a plánovací aplikace, (www.calconnect.org) pořádá ve dnech 4. - 6. listopadu 2008 v prostorách české pobočky společnosti Kerio Technologies druhou zkoušku interoperability těchto aplikací. Svůj jasný zájem na účasti při těchto testech interoperability výměny dat mezi kalendáři v mobilních zařízeních vyjádřili tito členové konsorcia CalConnect: IBM, Kerio Technologies, Microsoft, Scalix, Sony Ericsson, Symbian a Synchronica.


Jako klíčový člen konsorcia CalConnect je společnost Kerio lídrem na celosvětovém SMB trhu díky implementaci aplikace CalDAV v Kerio MailServeru, poštovním a groupwarovém serveru pracujícím na různých platformách.

Kromě tohoto pořádá konsorcium CalConnect jako doplněk setkání svých členů ve dnech 6. - 10. října 2008 v sídle společnosti Yahoo! v kalifornském Sunnyvale i testy interoperability standardních (nemobilních) aplikací. Organizace, které nejsou členy konsorcia a mají zájem
o účast nebo pozorování, se mohou obrátit na Davea Thewlise. Více informací o této události je k dispozici od srpna na internetových stránkách konsorcia CalConnect.

Co je to CalConnect?

Konsorcium pro kalendářové a plánovací aplikace (CalConnect) je partnerstvím mezi prodejci, vývojáři a zákazníky, jehož cílem je podporovat kalendářové a plánovací standardy a jejich implementace. Posláním organizace je poskytovat mechanismy, které umožní interoperabilitu kalendářových a plánovacích metodik a budou podporovat obecné porozumění těmto metodikám, aby se kalendářové a plánovací nástroje staly nedílnou součástí výpočetní techniky. Konsorcium připravuje doporučení pro zlepšování a rozšiřování příslušných standardů, sestavuje požadavky a případy konkrétního využití kalendářových a plánovacích specifikací, provádí zkoušky interoperability aplikací a podporuje šíření kalendářových a plánovacích nástrojů. Mezi jeho členy patří Apple, Carnegie Mellon, Dartmouth, Duke University, Eventful, Fresno State, Google, IBM, Kerio Technologies, MailSafe, Marware, Microsoft, Mirapoint, MIT, Mozilla Foundation, New York University, Open Source Applications Foundation, Oracle, PeopleCube, Princeton University, Rensselaer Polytechnic Institute, Scalix, Sony Ericsson, Stanford University, Stockholm University, Sun Microsystems, Symbian, Synchronica, TimeBridge, Trumba, UC Berkeley, University of Chicago, University of Michigan, University of Pennsylvania, University of Washington, University of Wisconsin, Yahoo! Inc., Zimbra.

- - Adam Šoltys