Hlavní navigace

Společnost Kerio uvádí MailServer 6.6

21. 10. 2008

Sdílet

Nová verze groupwarového řešení přináší další možnosti spolupráce, rozšiřuje podporu mobilních zařízení a v nabídce novinek nechybí ani nový migrační nástroj Kerio Exchange Migration Tool.

Společnost Kerio Technologies dnes oznámila vydání produktu Kerio MailServer 6.6, který poskytuje řešení správy zdrojů a nový nástroj pro migraci uživatelů a dat ze serveru Microsoft Exchange. S tímto vydáním uvádí společnost Kerio na trh řadu nástrojů pro spolupráci, které zajistí efektivitu týmové práce. V rámci svého úsilí o usnadnění přechodu firem ze serveru Microsoft Exchange představuje společnost Kerio migrační nástroj Kerio Exchange Migration Tool (KEMT). Tento nástroj zjednoduší proces migrace e-mailů, kalendářů, kontaktů a úkolů na Kerio MailServer, který může běžet pod operačními systémy Mac, Windows nebo Linux.


Kerio MailServer 6.6 nyní zahrnuje plánování zdrojů, které uživatelům umožňuje prohlížet, přihlašovat, delegovat a rezervovat sdílené zdroje, jako jsou například konferenční místnosti a audiovizuální vybavení. Organizátor může v reálném čase sledovat dostupnost zdrojů a má možnost je ihned rezervovat pro plánovanou událost nebo činnost. Plánovač zdrojů poté automaticky odešle uživateli odpověď s potvrzením nebo zamítnutím rezervace. Každý zdroj může zahrnovat vlastní oprávnění konfigurované správcem IT, včetně možnosti omezit právo provádět rezervace na jednotlivé uživatele, nebo možnosti stanovit „správce rezervací“ pro přidávání a odstraňování událostí přímo z kalendáře příslušného zdroje. Adresy zdrojů jsou dostupné ve složce Veřejné kontakty. Uživatelé si také mohou prohlížet nasdílené kalendáře každého zdroje v aplikacích Apple iCal, Microsoft Entourage, Kerio WebMail a Microsoft Outlook.

Podniky využívající Kerio disponují přístupem k veškerým groupwarovým datům prostřednictvím smartphonů Apple iPhone, Windows Mobile, Palm, Symbian a Blackberry. Nová verze umožňuje uživatelům zobrazovat přílohy a HTML e-maily na přístrojích iPhone a Windows Mobile s využitím aplikace Exchange ActiveSync 12.


CalDAV, otevřený standard pro synchronizaci kalendářů mezi různými platformami, byl v produktu Kerio MailServer 6.6 vylepšen tak, aby zahrnoval možnost sdílet kalendáře, automaticky vyhledávat kontakty a konfigurovat uživatelskou dostupnost.

Nový nástroj pro automatickou konfiguraci aplikace iCal nastaví LDAP přístup v Directory Utility a nakonfiguruje uživatelský účet CalDAV, čímž všem uživatelům platformy Mac zjednoduší konfigurační proces. Pro uživatele Windows je k dispozici nástroj pro automatické nastavení klienta Outlook. Koncoví uživatelé mají k těmto nástrojům přístup prostřednictvím webového rozhraní.

Zbrusu nový nástroj Kerio Exchange Migration Tool představuje způsob migrace dat z Exchange na Kerio MailServer. Nástroj KEMT umožňuje, aby správci IT přenesli všechna data a nastavení, včetně domén, uživatelských účtů, uživatelských složek, veřejných složek, práv ke složkám, e-mailových zpráv a veškerých groupwarových dat ze všech verzí Exchange na Kerio MailServer rychlostí přibližně 800 položek za minutu. Nástroj Kerio Exchange Migration Tool zajistí migraci dat ze všech hlavních verzí Microsoft Exchange: 5.5 / 2000 / 2003 / 2007.

Kerio MailServer 6.6 je vhodný pro následující platformy: Windows XP, 2003, Vista, 2008, Mac OS X verze 10.4 Tiger, Mac OS X verze 10.5 Leopard, Red Hat Linux a SUSE Linux. Produkt je lokalizován do 16 jazyků.

- - Čestmír Žák

Byl pro vás článek přínosný?