Hlavní navigace

SSD disk s hardwarovým šifrováním 256bit

22. 11. 2009

Sdílet

Společnost Verbatim představila SSD Secure ExpressCard vybavenou hardwarovým 256bitovým AES šifrováním. Disk kombinuje úložnou technologii solid-state drive s účinnou bezpečnostní ochranou. SSD Secure ExpressCard. Výrobce nabízí v kapacitách 32 GB a 16 GB.

CS24

Hardwarové šifrování s povinným zadáváním přístupového hesla chrání uložená data i tehdy, pokud disk padne do nepovolaných rukou. Po 10 neúspěšných pokusech o zadání hesla je navíc veškerý obsah disku automaticky smazán. Novou funkcí je možnost přidělení hesla pro návštěvníky, které zpřístupní všechna nebo jen vybraná data třetím osobám.

SSD disk je podle dodavatele robustní a odolný vůči nárazům a vibracím. To z něj činí ideální vysokokapacitní přenosné úložiště. Klíčovou výhodou technologie SSD je také nízká spotřeba, která se projeví výrazně delší výdrží notebooků a netbooků při provozu na baterie. Díky kompatibilitě „plug and play“ je SSD Secure ExpressCard okamžitě připraven k použití bez nutnosti předchozí instalace softwaru či administrátorských oprávnění. Disk lze použít i jako dlouhodobé rozšíření kapacity netbooku či notebooku.