Hlavní navigace

Stahujte aplikace z Windows Store pod místním účtem

1. 1. 2017

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Firma Microsoft nikdy nechtěla, abyste používali Windows Store, aniž byste se přihlásili pod účtem Microsoft. Časy se ale mění a podle všeho to vypadá, že už to není pravda.

Není žádným tajemstvím, že když přejdete (provedete upgrade) z Windows 7 na Windows 10 a vytvoříte místní účet, ztratíte přístup k Windows Store. Aplikaci Store pochopitelně spustíte, ale nic si z ní nebudete moci stáhnout, dokud se nepřihlásíte pomocí účtu Microsoft. Tato strategie Microsoftu se však změnila, čehož si poprvé všiml web Into Windows.

Popravdě není vůbec jasné, kdy tato změna nastala: Je docela možné, že firma Microsoft ve vší tichosti přidala do operačního systému Windows tuto funkci během léta ve výročním vydání Anniversary Update anebo jen tuto funkci prostě a jednoduše povolila každému uživateli. Ať je to, jak je, vězte, že od této chvíle již nepotřebujete pro stahování zdarma dostupných aplikací žádný účet Microsoft. Pokud by vám přesto nešlo pod místním účtem stahování aplikací z Windows Store, pak zkuste svoji kopii Windows 10 aktualizovat, abyste zajistili, že máte v počítači nejnovější stabilní vydání tohoto operačního systému.

Instalace aplikací bez účtu Microsoft probíhá s naprostou většinou zdarma dostupných aplikací, ovšem ne se všemi. Při našich testech se nám bez problémů povedlo například nainstalovat aplikace Asphalt 8 a Cut the Rope 2, ale například zdarma dostupná aplikace Halo 5: Forge Bundle od Microsoftu vyžadovala přihlášení pod účtem Microsoft.

Žádná klička v tom není. Skutečně postačí, když si vytvoříte místní účet (nebo použijete ten, který již máte ve Windows 10 vytvořen) a poté prozkoumáte Windows Store. Jakmile uvidíte nějakou zdarma dostupnou aplikaci, kterou si budete chtít nainstalovat, pak se ji pokuste stáhnout. V naprosté většině případů získáte aplikaci bez problémů, nicméně musíte počítat s tím, že se mohou vyskytnout nějaká omezení. Podle všeho to vypadá, že instalace aplikací pod místním účtem by měla proběhnout i u her z Windows Store svázaných s Xbox Live.

Pamatujte na to, že pokud používáte Windows Store bez účtu Microsoft, pak přicházíte o řadu funkcí, jako je například seznam naposledy nainstalovaných aplikací na všech zařízeních. Bez přihlášení účtem Microsoft také není možné nakupovat aplikace a stejně tak nelze přistupovat do internetového obchodu pro Xbox Live.

Pokud nicméně chcete využít možnosti získat zdarma dostupné aplikace z Windows Store bez nutnosti vázat se účtem Microsoft, pak nyní k tomu máte příležitost.

Byl pro vás článek přínosný?