Hlavní navigace

Star Wars: The Force Unleashed

1. 12. 2008

Sdílet

Akční řežba s příchutí síly. Očekávanou konzolovou third person akci s novým učedníkem lorda Vadera by si roz...


Akční řežba s příchutí síly. Očekávanou konzolovou third person akci s novým učedníkem lorda Vadera by si rozhodně neměl nechat ujít žádný fanda Hvězdných válek. Děj se odehrává v době mezi třetí a čtvrtou filmovou epizodou a představuje nového hrdinu – Starkillera, s nímž se vrhnete na likvidaci rytířů Jedi. Příběh je zajímavý především pro příznivce Star Wars, nabízí několik zvratů a dva závěry, o nichž rozhodnete těsně před koncem. I přesto však mohla hra dopadnout podstatně lépe a je smutné, že vývojáři z LucasArts promarnili tak obrovský potenciál.
Star Wars: The Force Unleashed jsme testovali ve verzi pro PlayStation 3 a i zde jsme často nadávali na nepříliš detailní prostředí, jež v některých lokacích ostře kontrastuje se skvěle zpracovanými a rozpohybovanými postavami v čele s hlavním hrdinou. Ten se pochopitelně ohání světelným mečem a zvládá klasické parádičky jako zvedání nepřátel do vzduchu, ohýbání masivních vrat, bleskové rožnění dotěrných Stormtrooperů, skákání do výšky pětipatrového paneláku atp. Zkrátka tradiční skladba, kterou byste od učedníka obávaného Darth Vadera očekávali. V jedné z pokročilých lokací dokonce strhnete z oblohy obrovský Star Destroyer, což je zážitek, na který se nezapomíná.
Ovládání je poměrně intuitivní a až na neposlušnou kameru v interiérech si na něj stěžovat nebudete. Nutno však zdůraznit, že The Force Unleashed nepřináší nic revolučního a jde o obyčejnou third person akci s krátkou lineární kampaní, kterou proběhnete za několik hodin. Určitým zpestřením je postupné vylepšování vlastností, speciálních Sil a bojových kombinací se světelným mečem, ale i tak hra postupem času upadá do stereotypu (především při delší pařbě). Fanoušci Hvězdných válek budou každopádně nadšeni z každého zasvištění meče nebo demonstrace Síly a všechny nedostatky hodí za hlavu.

Autor článku