Hlavní navigace

Star Wars USB disky s extra hlavami

3. 7. 2009

Sdílet

 Autor:
Hlavouni z Hvězdných válek přicházejí ve formě USB flash disků, a jejich hlavy jsou skutečně pořádné. Na výběr je navíc ze čtyř známých postav.

USB flash disky jsou čím dál oblíbenějším způsobem, jak dostat „užité umění“ k širokým zástupům počítačových uživatelů. A disky s motivem Star Wars jistě nepohrdnou jak vášniví příznivci této sci-fi pohádkové trilogie (formálně se sice jedná o hexalogii, jenže...), tak i lidé alespoň vzdáleně se o toto zajímající.

Nejedná se sice o první USB flash disky na motivy Star Wars, ale zcela určitě jde o disky s největšími hlavami vesmírných hrdinů, možné s největšími hlavami vůbec. A navíc můžete tyto postavičky obrazně dekapitovat, vlastně pro připojení disku k počítači je to nutnost, protože slouží jako krytka.

Na druhou stranu série zřejmě neobsahuje ty postavy, které by měli lidi největší chuť zbavit hlavy, výrobce vsadil spíše na popularitu imperiálních postav, které v sérii převládají proti stoupencům světle strany síly v poměru 3:1. Je mezi nimi takřka povinný Darth Vader, nájemný zabiják Boba Fett, standardní Stormtrooper a světlou stranu zastupující Yoda.

Kapacita pouhé 2 GB je poněkud zklamáním, hlavičce Dartha Vadera by jistě slušelo gigabajtů více, alespoň 16. Na druhou stranu cena je příznivá, činí 25 dolarů za kus, tedy přibližně 500 korun (~18 euro), k dostání budou Star Wars USB disky od října (október), předobědnávky lze však již nyní realizovat zde.

CS24

Star Wars USB flash disk

Star Wars USB flash disk