Hlavní navigace

Starcraft 2 - přihlašte se do betatestu!

11. 5. 2009

Sdílet

Vývoj dlouho očekávané realtime strategie se chýlí ke konci. Ještě před vypuštěním ji Blizzard nechá otestovat uzavřenému okruhu hráčů.

První fáze betatestu lačně očekávané strategie Starcraft 2 začala. Zájemci - a že jich bude pravděpodobně obrovské množství - se mohou hlásit do uzavřeného testování. To by se mělo odehrát "za několik měsíců". Dost možná bude vše sehrané tak, aby dobře odladěná hra mohla vyjít koncem tohoto roku. Tedy na lukrativní vánoční trh.

Jediným háčkem při přihlašování je nutnost vlastnit účet na Battle.netu, internetové službě Blizzardu. To implikuje vlastnictví některé z "blizzardích" her. Zájemci jistě budou mít aspoň kopii prvního Starcraftu, který se stal legendou zejména mezi multiplayerovými příznivci. Dodejme, že kopie World of Warcraft v Evropě nestačí, jelikož zde hraje neběží pod Battle.netem.

Blizzarde chce také znát konfigurace počítačů a různé další informace o testerech. Podle toho pak sestaví patřičný vzorek. Tyto informace by měly být brány v potaz také v dalších betatestech her od Blizzardu. 

Jen dodejme, že Starcraft 2 je jednou z nejočekávanějších her současnosti. První díl vyšel už před jedenácti lety a je všeobecně považován za nejlepší RTS všech dob. Také pokračování bude zaměřeno především na multiplayer. Právě on bude v betatestu zkoušen. 

Hra bude rozdělena na epizody. Z nich každá nabídne kompletní multiplayerový part a také jednu z kampaní. Takto se vystřídají všechny tři rasy, tudíž vyjdou tři epizody. 

Zdroj: PCG

Byl pro vás článek přínosný?