Hlavní navigace

Steam přestal oficiálně podporovat staré Windows 7, 8 a 8.1

Sdílet

 Autor: Depositphotos
K začátku letošního roku ukončil Steam podporu starých verzí operačního systému Windows. Podle průzkumu z prosince minulého roku používá staré Windows 7, 8, a 8.1 méně než procento uživatelů. O oficiální podporu Steamu přijdou také starší verze macOS.

Videoherní platforma Steam prováděla v prosinci minulého roku průzkum, který má za cíl zjistit, na jakém hardwaru a softwaru hráči hrají. Pravděpodobně nejen na základě výsledků se Steam rozhodl ukončit podporu starších verzí operačních systému Windows a macOS.

K 1. 1. 2024 přestal Steam podporovat Windows 7, 8 a 8.1. Od 15. února pak Valve ukončí podporu Steamu na počítačích se systémem macOS ve verzi 10.13 a 10.14. A důvod je více než jednoduchý.

Bezdrátové hraní nově ve 4K. Steam v nové aktualizaci přidává mimo jiné podporu 4K rozlišení Přečtěte si také:

Bezdrátové hraní nově ve 4K. Steam v nové aktualizaci přidává mimo jiné podporu 4K rozlišení

Podle magazínu The Verge používá více jak 95,57 % dotázaných uživatelů Windows 10 a 11, téměř 2 % patří uživatelům Linuxu a 1,5 % hráčům na Macích. Při základní matematice tak méně než 1 % hráčů používá stále zastaralé verze Windows, pro které už nemá smysl udržovat podporu.

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.