Hlavní navigace

Steve Ballmer: Na Vistách je ještě třeba zapracovat

20. 4. 2008

Sdílet

Asi 18 měsíců po vydání OS Windows Vista výkonný ředitel Microsoftu Steve Ballmer přiznal, že na operačním systému je stále co vylepšovat.

CS24

Asi 18 měsíců po vydání OS Windows Vista výkonný ředitel Microsoftu Steve Ballmer přiznal, že na operačním systému je stále co vylepšovat. "Probíhají velmi důležité kroky naší práce. Spousta věcí se nám povedla, ze spousty věcí se musíme poučit. Nechceme, aby mezi jednotlivými vydáními Windows uběhlo pět let,“ řekl Ballmer.


Ve chvíli, kdy Microsoft rozšířil dostupnost Windows XP pro nejlevnější počítače, nechce poslouchat další výčitky a stížnosti, jako třeba že Vista jsou příliš náročné a podobně. „Vista jsou náročnější než XP a tak to zůstane,“ řekl Ballmer. „Ale musíme zajistit, aby nebyly ještě náročnější, než jsou teď.“



Na pravidelném výročním zasedání Microsoftu Ballmer hovořil také o několika dalších oblastech, na které se společnost chystá zaměřit v nejbližší budoucnosti. „Tato doba je pro Microsoft časem virtualizace, musíme zajistit její demokratizaci.“ Pravděpodobně méně než pět procent dnešních serverů je virtualizovaných, dodal. „Je to nehorázně drahé a složité na správu. V oblasti zbavování se těchto problémů máme v úmyslu provést významné kroky.“

Ballmer také řekl, že od Microsoftu očekává více práce na poli vyhledávání. Poté, co Microsoft v průběhu letošního roku spustí blogy, Ballmer by rád požádal některé jejich důvěryhodné uživatele (říká se jim MVP – Most Valuable Professionals), aby si na jeden týden pro standardní vyhledávání zvolili službu Live Search. Po tomto týdnu po nich Microsoft bude chtít zpětnou vazbu týkající se plusů a minusů dané služby. Výše uvedené bude součástí snahy Microsoftu vylepšit svou, v současné době třetí, pozici na vyhledávacím trhu.

Výše zmíněných profesionálů má Microsoft celosvětově asi 4 tisíce, z nichž se 1 800 setkalo v Seattlu na výročním zasedání společnosti. MVP jsou experti na technologii, kteří podávají Microsoftu zpětnou vazbu – pro Ballmera jsou nejoblíbenější skupinou k adresování dotazů.

- - Pavel Kreuziger, Nancy Gohring