Hlavní navigace

Superodolná Full HD Sony GXD-L65H1

2. 3. 2009

Sdílet

 Autor:
Japonská Sony ohlásila novou 65“ Full HD televizi GXD-L65H1, která je schopná fungovat i ve velmi drsných klimatických podmínkách.

 

Chystáte-li se na severní pól, do velehor či na rekreaci do prašné pouště a chcete i tam sledovat filmy v HD kvalitě na co největší obrazovce, přijde vám vhod novinka z dílny Sony, extra odolný televizor GXD-L65H1. Kromě auta pro tento masivní televizor potřebujete ještě maličkost – částku kolem 20 000 amerických dolarů (~460 000 korun).

GXD-L65H1 splňuje specifikaci IP54 (International Protection Rating, Stupeň krytí), kde první pětka označuje částečnou ochranu proti prachu, to znamená že sice prach dovnitř v omezeném množství vniknout může, ale neměl by narušovat funkčnost přístroje. Druhé číslo, čtyřka, pak sděluje, že výrobek je odolný proti vodě stříkající ze všech směrů. Jak ukazuje propagační snímek, je HD obr odolný i proti sněhu a mrazu.

 

 

Popravdě spíše než pro polární cestovatele je GXD-L65H1 určena pro dlouhodobé použití ve venkovním prostředí, při umístění ve špatně přístupných místech, kdy není možné zajistit častou pravidelnou údržbu v průmyslových provozech, prostě kam se její schopnosti televize hodí a kupující si může dovolit vysokou cenu.

Co se specifikací týče, tak GXD-L65H1 má již zmíněné plné HD rozlišení 1920x1080 bodů, maximální jas 700 cd/m2, kontrast až 2500:1 (zřejmě statický), reakční dobu 8 ms, připojení HDMI, DVI-D, D-Sub, komponentní a S-Video. Obrazovka je VESA kompatibilní, takže ji lze namontovat na standardní držáky.

K dosání bude televize nejprve v Japonsku, ostatní země se jí dočkají až za několik měsíců.

CS24


GXD-L65H1