Hlavní navigace

Swiftech představil Apogee GTZ

14. 8. 2008

Sdílet

Společnost Swiftech, výrobce příslušenství pro vodní chlazení, představila nový blok na procesory Apogee GTZ. Ten by měl Swiftechu pomoci získat ztracený trůn nejlepšího bloku.

Ještě před rokem byla králem mezi bloky předchozí verze Apogee s podtitulem GTX. Tyto doby jsou však nenávratně pryč a na trhu už jsou výkonnější bloky jako je Thermalright XWB-1 nebo obě verze D-Tek FuZion bloku.

Právě proto přichází Swiftech s novější verzí Apogee GTZ a jak můžete vidět z fotografií, na první pohled vypadá blok téměř dokonale. Vybroušená měděná základna zespodu, ale hlavně drážky s šířkou pouhých 0,225mm jsou něco skvělého, co se jen tak nevidí, a díky tomu by měl být Apogee GTZ o nějakých 20 % účinnější než jeho předchůdce.

Blok je dodáván s příslušenstvím pro připevnění na socket LGA775 a to včetně backplate, ale výrobce bude dodávat i příslušenství pro spoustu dalších socketů jako je AMD 754/939/940/AM2 a Intel 603/604/771. Blok se bude prodávat za cenu 70 amerických dolarů (1100Kč), u nás však bude z důvodu špatné dostupnosti jako obvykle vyšší, tipuji vysoko přes 2000Kč včetně daně. Za to však dostanete opravdový skvost.



- - Tomáš Šulc