Hlavní navigace

Symantec i Kaspersky Lab podporují Windows 7

3. 11. 2009

Sdílet

Symantec ve spolupráci s Microsoftem vytvořil řešení, která pomohou zjednodušit přechod na Windows 7. Produkty Kaspersky Lab podporují skenování souborů ve virtuálních knihovnách Windows 7.

Společnost Symantec oznámila, že její spotřebitelské produkty prodávané pod značkou Norton a vylepšené verze jejích podnikových technologií zabezpečení, zálohování a obnovení a migrace podporují operační systém Microsoft Windows 7. Symantec ve spolupráci s Microsoftem také vytvořil řešení, která pomohou uživatelům systémů Microsoft z řad spotřebitelů i velkých organizací zjednodušit přechod na operační systém Windows 7.

Aplikace Norton Internet Security 2010 a Norton AntiVirus 2010 byly navrženy pro zabezpečení systému Windows 7. Také aplikace Norton Internet Security 2009, Norton AntiVirus 2009 a Norton 360 verze 3.0 byly aktualizovány tak, aby podporovaly tento OS. Uživatelé s aktivním přihlášením k odběru získají příslušnou aktualizaci pro zajištění kompatibility automaticky online a nebude zapotřebí žádný zásah uživatele.

Kromě nejdůležitějších produktů Norton jsou s operačním systémem Windows 7 kompatibilní také produkty OnlineFamily.Norton, Norton Online Backup a Norton Utilities.  

Řešení Altiris Deployment Solution společnosti Symantec pomáhá podle dodavatele usnadnit přechod na systém Windows 7. Sada Altiris Client Management Suite společnosti Symantec nabízí stejné činnosti na podporu přechodu na systém Windows 7 a přidává široké možnosti správy životního cyklu IT zaměřené na instalaci, správu a řešení potíží. 

Nedostatečná ochrana stolních a přenosných počítačů pomocí zálohování a obnovení vystavuje organizace riziku ztráty důležitých obchodních dat a může snížit produktivitu v období přechodu na systém Windows 7. Řešení správy informací podporující operační systém Windows 7 mohou podle Symantecu organizacím pomoci zajistit obnovení činnosti v případě selhání systému, lidské chyby nebo přírodní katastrofy.

 

***

 

Také společnost Kaspersky Lab oznamuje vydání aktualizací, které zajišťují kompatibilitu produktů Kaspersky Anti-Virus 2010 a Kaspersky Internet Security 2010 se systémem Microsoft Windows 7. Tyto aktualizace
jsou od 22. října zdarma ke stažení na webech www.kaspersky.com/kis_latest_versions a www.kaspersky.com/kav_latest_versions.
Česká verze Kaspersky Anti-Viru a Internet Security 2010 bude s Windows 7 kompatibilní koncem listopadu, kdy se očekává vydání české kritické záplaty (Critical Fix 2).
Certifikovaná kompatibilita se systémem Microsoft Windows 7 znamená plnou funkčnost a stabilní fungování obou bezpečnostních řešení spolu s operačním systémem a jeho vestavěnými aplikacemi. Tato vlastnost je důležitá zejména pro antivirové aplikace, které pro zajištění maximální bezpečnosti vyžadují hlubokou integraci do operačního systému.
Kaspersky Anti-Virus a Internet Security 2010 podporují nové funkce ve Windows 7: Systém Windows 7 obsahuje nové funkce, jako je možnost vytvářet virtuální knihovny souborů, které sdružují soubory podle typu (hudba, dokumenty apod.) bez toho, aby soubory bylo nutné přesouvat z aktuálního umístění v adresářové struktuře. Produkty společnosti Kaspersky umožňují skenování souborů ve virtuálních knihovnách a nabízejí plnou sadu funkcí i v režimu Windows XP Mode.

Byl pro vás článek přínosný?