Hlavní navigace

Symantec nakupuje

1. 11. 1998

Sdílet

Společnost Symantec oznámila, že od firmy Intel kupuje veškeré její antivirové technologie a aktivity s nimi spojené...


Společnost Symantec oznámila, že od firmy Intel kupuje veškeré její antivirové technologie a aktivity s nimi spojené. Rovněž licencovala intelovskou technologii Systems Management, s jejíž pomocí chce vytvořit bezkonkurenční antivirové řešení pro podnikovou sféru. Norton AntiVirus od Symantecu bude integrován do Intel LANDesk Management Suite, a bude ještě letos uveden na trh pod značkou Norton AntiVirus. Intel bude tento produkt svým zákazníkům nabízet jako doporučené řešení ochrany proti virům.



Windows 98 česky
Dne 16. září Microsoft na pražském Žofíně představil českou verzi nového operačního systému Windows 98. Slavnostního uvedení se zůčastnil i regionální ředitel Microsoftu pro oblast střední a východní Evropy Bob Clough.


Pro Linux zdarma
Sybase uvolnila portaci svého produktu Adaptive Server Enterprise 11.0.3.3 pro operační systém Linux. Tento server je nyní zdarma ke stažení na Internetu (www.caldera.com/products/sybase/index.html).


Viry pro Excel
Symantec oznámil, že do svého produktu Norton AntiVirus (NAV) integroval heuristickou technologii proti virům, infikujícím soubory MS Excelu. Bloodhound for Excel detekuje a opravuje soubory infikované neznámými makroviry, a je k dispozici jako součást aktuální sady virových definic pro NAV.


Inprise
oznámila dostupnost produktu VisiBroker SSL PAcks for Java and C++, jenž představuje první dodatek prostředníků pro komunikaci mezi objekty (ORB) normy CORBA, který poskytne úplné bezpečnostní služby při transakcích prostřednictvím celosvětové sítě.
Dále otevřela Inprise ČR v Praze nové školicí středisko produktů Borland a Inprise. To bude sloužit k rozšíření podpory pro koncového uživatele.


CorelDRAW Select Edition
uvedla na trh kanadská společnost Corel. Program představuje redukovanou verzi profesionálního grafického balíku CorelDRAW, a bude v prodeji za cenu 99 USD. Obsahuje aplikace CorelDRAW 7, Photo-Paint 7, OCR-Trace, CorelSCAN, Multimedia Manager, Barista, systém správy barev Kodak Digital Science, 50 písem a 50 klipartů.


Mathcad Pro 8.0
Firma Mathsoft dala na trh novou verzi svého matematického programu Mathcad Pro 8.0. Oproti předchozí verzi obsahuje přepracovanou 3D grafiku (OpenGL), zvětšený výpočetní výkon (zrychlení operací, práce s více proměnnými, lineární i kvadratické programování, novou optimalizaci), více než 50 nových matematických funkcí, zjednodušené vytváření komplexních matematických výrazů (modul intelliMath), zlepšené formátování dokumentu, vylepšená spolupráce s ostatními aplikacemi. V České republice prodává produkty Mathsoftu společnost Haar International.


Bezpečnost především
V září uvedla společnost RKK Informationssysteme na český trh zařízení firmy Skytale pro přístup do Windows NT pomocí otisku prstu nebo čipové karty. Programová část je k dispozici ve třech verzích: Skytale LogOn Protector Personal (k ochraně samostatného počítače), Network (pro jednu lokální síť) a Enterprise (pro velké podniky a jejich vzájemně izolované sítě).


Autor článku