Hlavní navigace

Symantec představuje Norton 360 verze 3.0

24. 3. 2009

Sdílet

Symantec představil řešení počítačové bezpečnosti Norton 360 ve verzi 3.0. Nejnovější verze Norton 360 obsahuje podle dodavatele bezpečnostní a výkonnostní vylepšení, která mj. zvyšují pružnost online zálohování.

Norton 360 také rozšiřuje online ochranu o kompletní verzi služby Norton Safe Web, která hodnotí bezpečnost webových stránek. Verze 3.0 využívá také dvě technologie známé z Norton Internet Security 2009: pulzní aktualizace každých 5–15 minut a Norton Insight, který díky databázi důvěryhodných souborů výrazně zrychluje kontrolu počítače. Rychlější má být i skenování na pozadí a instalace.


Norton Safe Web

Norton 360 nyní obsahuje Norton Safe Web, službu navrženou pro zvýšení bezpečnosti práce v prostředí internetu; jedná se o webový štít varující před návštěvou nebezpečných webů. Obsah téměř 60 % stránek, označených službou Norton Safe Web za nebezpečné, dokáže domácí počítač infikovat bez nutnosti stáhnout si z nich či instalovat jakékoli soubory.


Bezpečnost a ochrana identity

Norton 360 nabízí podle Symantecu inovace v oblasti ochrany identity. Komponenta Norton Identity Safe slouží k zabezpečení, ukládání a správě osobních dat – přhlašovacích jmen a hesel. Zabraňuje v činnosti škodlivému kódu, jako jsou keyloggery, ke shromažďování osobních informací.


Zálohování

Novinkou Norton 360 je Norton Backup Drive, který nabízí v rozhraní podobném Průzkumníku Windows snadnou správu zálohování. Navíc je možné zálohovat soubory na různá cílová zařízení jako jsou USB klíčenky, iPod, CD/DVD, Blue-Ray media nebo zabezpečené online úložiště.


Zvýšení výkonu počítače

Smart Startup Manager, další novinka v Norton 360 v 3.0, slouží ke správě programů spouštěných při zahájení činnosti systému Windows, které často zpomalují start počítače. Smart Startup Manager upozorňuje uživatele na nové programy spouštěné při startu a měří dopad každého z nich na výkon počítače. K ladění výkonu slouží i rozšířený Diagnostic Report s ukazatelem stavu počítače a doporučením pro jeho údržbu.


Cena a dostupnost

Norton 360 bude v České republice dostupný od 1. dubna 2009, doporučená cena pro koncového uživatele s roční podporou činí 1859 Kč. Standardní edice Norton 360 obsahuje 2 GB dat na zabezpečeném online úložišti s možností dokoupit další prostor.

CS24

Norton 360 je dostupný rovněž v edici Norton 360 Small Business Edition 5 User Pack – doporučená koncová cena 3444 Kč (včetně 10 GB na zabezpečeném online úložišti).