Hlavní navigace

Symantec nabízí rozšířené šifrování koncových bodů

21. 1. 2009

Sdílet

Společnost Symantec představila software Endpoint Encryption 7.0, který poskytuje rozšířené šifrování pro stolní a přenosné počítače a vyměnitelná úložná zařízení.

<!-- @page { size: 21cm 29.7cm; margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { color: #0000ff; text-decoration: underline } -->

 

Software nabízí škálovatelné řešení zabezpečení, které pomocí technologií silného šifrování a řízení přístupu zabraňuje neoprávněnému přístupu ke koncovým bodům. Šifrování a ověřování je podle Symantecu transparentní pro koncového uživatele, provádí se s minimálním dopadem na výkon a zajišťuje se prostřednictvím centrální konzoly pro správu.

Software nyní obsahuje i podporu klientů nespravovaných službou Active Directory. Nová verze podporuje klienta Novell eDirectory a úplné funkce pro správu klientů mimo doménu. Produkt zakrývá a chrání přístup ke klíčům šifrování disku v paměti (DRAM) a tím podle dodavatele zvyšuje ochranu proti útokům pomocí studeného restartu (útočník s fyzickým přístupem k počítači je schopen získat šifrovací klíče při studeném restartu počítače).

Symantec Endpoint Encryption podle dodavatele nabízí i vylepšené nástroje pro obnovení disku, vylepšeno bylo také šifrování vyměnitelných médií. Je určen k ochraně všech dat v úložných zařízeních s rozhraním USB a FireWire, kartách Compact Flash, zařízeních iPod a jiných úložných zařízeních a médiích. Podporuje více možností zabezpečeného přenášení dat, včetně uživatelem vytvořených samorozbalovacích archivů komprimovaných souborů. K řízení přístupu k šifrovaným datům v určité skupině uživatelů je možno využít také uživatelské certifikáty.

Software obsahuje funkce pro generování auditních zpráv. Možnost vytvářet úplné auditní záznamy pomáhá plnit požadavky předpisů na prokázání používání šifrování a tím umožňuje prosazovat závazné celopodnikové zásady zabezpečení. Produkt Symantec Endpoint Encryption 7.0 má certifikaci FIPS 140-2.

CS24

 

Produkt je k dispozici ve třech formátech – Endpoint Encryption (obsahuje edice Full Disk Edition a Removable Storage Edition), Endpoint Encryption – Full Disk Edition a Endpoint Encryption – Removable Storage Edition