Hlavní navigace

Systém Avid Interplay se zabydluje v televizních studiích

16. 5. 2007

Sdílet

Společnost Avid je spokojená s prodejem svého systému Avid Interplay. Přestože se toto televizní řešení pro správu workflow prodává teprve od září 2006, už dnes se prodalo více než 5 400 klientských licencí (u 150 zákazníků) .

CS24

Pokud si uvědomíme, že se v případě Avid Interplay jedná o velký (a určitě ne levný) systém pro televizní studia, je jasné, že 5 400 prodaných klientských licencí znamená jednoznačný úspěch. V reálném životě totiž trvá často roky, než se takového řešení stane rozšířenou a zavedenou technologií. U společnosti Avid je patrné, že má ve světě broadcastingu zavedené jméno. Mezi první zájemce o řešení Avid patří organizace a společnosti jako např. Alliance Atlantis, Avi-Drome, BMC Software, Canadian Broadcasting Corporation (CBC), Creation Club, Radio Telefis Eireann (RTE), Réseau France Outre-mer (RFO), RTL TVI, The Navy Visual News Service, BMC Software, The Pentagon Channel, WANE-TV, WLUK-TV a WOOD-TV.


Avid Interplay byl představen na NAB 2006 jako řešení slučující integrovaný asset management, automatizaci workflow a kontrolu zabezpečení do jediného systému. Systém by měl uživatelům a umělcům nabídnout širokou paletu úsporných nástrojů pro vyhledávání, archivaci, prohlížení, protokolování, automatické rekódování, duální kódování v různých rozlišeních a inteligentní správu tzv. „proxy“ souborů s více rozlišeními. Všechny tyto nástroje zjednodušují spolupráci a odstraňují časově náročné úlohy při produkci. Uživatel se pak může daleko lépe soustředit na svoji uměleckou práci než na administrativu spojenou s hledáním souborů, výměnou náhledů za originální HD soubory a podobně.

Avid Interplay dnes představuje škálovatelný nástroj pro nelineární workflow, který by měl uspokojit potřeby malých i velkých televizních společností a postprodukčních studií. Systém se snažili vývojáři postavit tak, aby propojil střihače, redaktory, producenty, výtvarníky, animátory, autory, asistenty a organizační pracovníky – dokonce finanční a právní oddělení – v nelineárním produkčním prostředí v reálném čase.

Organizace mohou konfigurovat Interplay tak, aby automaticky prováděl rutinní úlohy, trasoval libovolný typ média, zjednodušil administrativu, zabránil neoprávněnému přístupu a zrychlil koloběh materiálu v každém kroku pracovního procesu. Výrobce uvádí, že řešení dnes podporuje více než 100 různých mediálních a nemediálních typů souborů a umožňuje uživatelům ukládat, trasovat a modifikovat skripty, tabulky, nebo jiné soubory související s projektem – to vše v jejich nativních aplikacích – včetně audio a video souborů v různém rozlišení, dokumentů Microsoft Office, vícevrstvých souborů Adobe Photoshop a After Effects, souborů QuickTime, PDF, MPEG, TIF, SWF a řady dalších.

- - Jaroslav Kasal