Hlavní navigace

T-Systems a RSA nabízejí nové řešení proti úniku dat

11. 5. 2010

Sdílet

Společnost T-Systems zavádí ve spolupráci s firmou RSA novou službu Data Loss Prevention (DLP), která bude součástí základních bezpečnostních produktů Managed Firewall a SecureMail.

Služby jsou určeny pro firemní zákazníky. V posledních několika letech zde podle T-Systems dochází ke zřetelnému posunu v orientaci a investicích od zabezpečení samotných sítí přes zabezpečení jednotlivých systémů v síti až po zabezpečení samotných dat.

Služba Data Loss Prevention (DLP) umožňuje identifikovat obchodní rizika související se ztrátou citlivých dat a snižovat tato rizika prostřednictvím vynucení nápravných opatření, zásad a kontrol. Nemá záležet na tom, zda jsou data uložena v datovém centru, přenášena přes síť či zpracovávána uživatelem v koncovém zařízení. Řešení využívá centralizovanou správu bezpečnostních pravidel ke zjednodušení implementace a zajištění konzistentní průběžné správy citlivých dat.

Na rozdíl od tradičních řešení proti vnějšímu průniku se systémy DLP snaží i minimalizovat rizika zevnitř.

Bezpečnostní řešení od T-Systems je možné realizovat on-site u zákazníka nebo formou hostované služby, případně uceleného outsourcingu bezpečnosti.