Hlavní navigace

Tablet Cisco Cius s Androidem

13. 7. 2010

Sdílet

Cius je tablet určený primárně pro firemní použití, nabízí operačním systéme Android, dotykový HD displej, fotoaparát a kamerou pro videohovory.

Společnost Cisco představila první tablet svého druhu, který je určený pro firemní komunikaci a díky technologii virtual desktop poskytuje přístup k nástrojům pro týmovou spolupráci Cisco Collaboration a to včetně HD videa.
Cisco Cius je ultra-přenosné zařízení vážící pouze 520 gramů, které umožňuje využívat výhody aplikací Cisco Collaboration také na mobilní platformě a při dodržení vysokého standardu zabezpečení. Navíc nabízí streaming HD videa, real-time video, videokonference, přístup k emailu i webovému obsahu a umožňuje editovat a sdílet jakákoliv data, ať už jsou na lokálním úložišti nebo v prostředí cloudu. Cisco Cius je otevřená platforma pro komunikaci a spolupráci navržena pro co nejbezpečnější připojení zaměstnanců na cestách a umožnění přístupu a sdílení požadovaného obsahu.

Tento tablet určený pro firmy je vybavený HD kamerou s rozlišením 720p a frekvencí snímání 30 snímků za sekundu. Dále 7“ širokoúhlým SVGA (800x600) dotykovým displejem a samostatným tlačítkem pro TelePresence. Na zadní straně Ciusu pak najdete 5Mpix fotoaparát, který kromě pořizování statických snímků dokáže také přenášet video ve VGA kvalitě. Fotoaparát je doplněn dvěma mikrofony s redukcí okolního šumu. Cius má také zabudovaný akcelerometr, čidlo zaznamenávající pohyby tabletu. Na základě těchto údajů pak orientuje obraz na výšku nebo na šířku podle toho, jak s ním uživatel otáčí. K připojení využívá Cius Wi-Fi 802.11 a/b/g/n nebo služeb 3G sítí. Později bude k dispozici i připojení pomocí sítí čtvrté generace. Přítomnost Bluetooth a Micro-USB zase umožňuje bezproblémový a pohodlný přístup a sdílení dat s počítačem. Výdrž vyměnitelné baterie při běžném provozu je 8 hodin.

Cisco Cius


Cisco Cius poskytuje podporu pro kompletní sadu aplikací Cisco Collaboration, včetně Cisco Quad, Cisco Show and Share, Cisco WebEx Connect, Cisco WebEx Meeting Center, Cisco Presence, a spolupracuje také s Cisco TelePresence. Díky podpoře Cisco Unified Communications Manager jej lze snadno začlenit do již existujícího prostředí a s využitím Cisco AnyConnect VPN Security se stává výborným pomocníkem pro mobilní a přitom velice bezpečnou komunikaci. Kombinací těchto vlastností představuje Cius přesvědčivou alternativu k osobním počítačům.

Cius nabízí IT profesionálům nové možnosti při vybavování svých pracovníků mobilními zařízeními. Díky technologii virtual desktop rozšiřuje Cius možnosti pro služby založené na cloud computingu. Aplikace bezpečně fungují v datovém centru a uživatelé je mohou bezproblémově vzdáleně využívat. Přitom je dosaženo výrazné úspory z pořizovacích nákladů na pevné stanice, z nákladů na údržbu stanic a nákladů na softwarové licence.

Cisco Cius bude k dispozici v prvním čtvrtletí příštího roku.

CS24

Cisco Cius

Cisco Cius