Hlavní navigace

Tablet firmy Cisco konečně míří na trh, osazen je Moorestownem

24. 6. 2011

Sdílet

Po několika zpožděních by se měl tablet Cisco Cius začít prodávat během příštího měsíce. Půjde o jedno z prvních zařízení používající platformu Intel Moorestown.

Podle mluvčí společnosti Cisco je nepravděpodobné, že by se tablet Cius příští měsíc objevil na pultech kamenných obchodů, ale bude již celosvětově dostupný prostřednictvím distribučních kanálů. Cisco také odmítlo zveřejnit informaci o pořizovací ceně nového přístroje.
Tablet Cius byl poprvé představen v červnu loňského roku jako virtuální desktopové a mobilní zařízení, které uživatelům umožní lépe komunikovat a spolupracovat. K uvolnění tabletu mělo původně dojít letos v březnu, ale Cisco muselo tento moment několikrát posunout kvůli dlouhému testování.

Cisco si pro test tabletu Cius vybralo několik organizací, mimo jiné také Fakultní nemocnici v Nottinghamu, kde tablet používaly zdravotní sestry pro hlasovou a vizuální komunikaci přes Wi-Fi síť. 
Cius používá operační systém Android 2.2 a 7palcový dotykový displej. Váží pouhých 680 gramů a díky procesoru Intel Atom Z650, známém také jako Moorestown, se může pochlubit velmi nízkou energetickou spotřebou.

Od svého uvedení v loňském roce se přitom Moorestownu nepodařilo získat široké uplatnění, takže tablet Cius  bude jedním z prvních zařízení, kde bude osazen. Čip je schopný dodat výkon odpovídající běžnému PC a disponuje silnými videoschopnostmi, čehož lze využít při videokonferencích z více bodů.
Cisco nechce prozradit více podrobností o svém tabletu dříve než po jeho vydání. Společnost jen potvrdila, že Cius bude mít Wi-Fi a 3G schopnosti, přičemž do budoucna počítá také s podporou 4G. Součástí softwarového vybavení přístroje budou nástroje TelePresence, WebEx, Cisco Quad či Cisco Show.

Byl pro vás článek přínosný?