Hlavní navigace

Tajemná záře nad pracovním stolem

1. 6. 2007

Sdílet

Herní klávesnice patří mezi stále oblíbenější doplňky domácích PC. Namísto nejrůznějších výstřelků či v...


Herní klávesnice patří mezi stále oblíbenější doplňky domácích PC. Namísto nejrůznějších výstřelků či výměnných modulů pro jednotlivé hry se ale v poslední době objevují zejména varianty na téma klasické klávesnice, doplněné a upravené pro potřeby hráčů. Takovou periferii můžete bez problémů využívat pro každodenní práci či agendu, a když zrovna mate chuť a čas, prostě přepnete do "herního režimu", zapnete podsvícení či aktivujete speciální předprogramované funkce a vyrazíte do virtuálního herního světa. Univerzálnost moderních herních klávesnic, mezi něž se řadí také Eclipse II společnosti SAITEK, potěší dokonce i ostatní členy domácnosti podsvícení tlačítek může ve tmě výrazně usnadnit psaní všem, kdo nezvládají prstoklad "poslepu", nehledě na to, že většina herních klávesnic je poměrně kvalitně zpracována a nabízí stále tradiční rozložení kláves.
V případě Eclipse II se Saitek rozhodl, že jediné, co běžný hráč potřebuje, je barevné podsvícení. Marně byste tedy hledali speciální programovatelné funkce či sady doplňkových tlačítek, zato si můžete vybrat ze tří barev podsvícení (modrá, červená, fialová) a plynule regulovat jeho intenzitu. Výtečné je, že laserové gravírování popisek je průsvitné a tedy též prosvícené, a to včetně českých znaků pokud tedy pracujete s PC ve tmě, snadno se zorientujete, kde je jaké písmeno. Kromě podsvícení je k dispozici malý blok multimediálních tlačítek (přehrávání médií, hlasitost a vypnutí zvuku) a odnímatelná ergonomická podpěrka zápěstí. Zdvih kláves je střední při stisku lehce klapají, což sice může rušit okolí, ale při rychlém psaní to vytváří příjemnou odezvu.
Hledáte-li tedy klasickou kvalitní klávesnici, která nabízí navíc pouze podsvícení (zde s volitelnou intenzitou a barvou), Eclipse II vás plně uspokojí. Náročným hráčům možná budou chybět další funkce a nikomu se asi nebude pozdávat relativně vysoká cena, kterou si Saitek za Eclipse II účtuje. Bezmála dva tisíce korun dnes stačí na koupi slušného bezdrátového setu s laserovou myší. Pravda, existují i dražší herní klávesnice, ale také mnoho levnějších, které kromě podsvícení nabízí například i speciální programovatelnost.

Saitek Eclipse II

Herní klávesnice s klasickým rozložením a tříbarevným podsvícením,104 kláves, tlačítka pro multimédia.
Volitelná barva podsvícení
klasické rozložení kláves
Není programovatelná, cena
Cena vč. DPH: 1 790 Kč
K testu zapůjčila firma: Computron, s. r. o., www.saitek.cz

Autor článku