Hlavní navigace

Take 2 kupují Illisusion softwork

11. 1. 2008

Sdílet

Americký herní gigant Take 2 Interactive se rozhodl pohltit další firmu. Tou se stala brněnská Illusion Softworks, která stojí mimo jiné za hrami jako Mafia či Hidden and Dangerous.

CS24

Normálně vás o situaci v herní branži neinformujeme, dnes však uděláme výjimku. Jedno z největších vydavatelství počítačových her na světě, společnost Take 2 Interactive, se rozhodlo odkoupit české Illusion Softworks.

Take 2 působil jako vydavatel her od Illusion Softworks již delší dobu, ale přímo odkoupení celé firmy překvapilo.. Illusion Softworks se s dnešní platností přejmenovávají na 2K Czech.

Jistě také není třeba připomínat hry a série jako Mafia, Hidden and Dangerou nebo Vietcong, které dnes téměř dvousetčlenný tým vytvořil. Tedy přesněji řečeno za oběma Vietcongy stojí Pterodon Software, pražská větev Illusion Softwork, ale z tohoto studia se samozřejmě stává součást 2K Czech.

Vývojáři sice nyní budou podstatně více pod vlivem Take 2, na druhou stranu budou mít jistou podporu, více peněz a více času na vývoj špičkových titulů jako Mafia, které se prodalo více jak dva miliony kopií. V této souvislosti jistě víte, že IS (dnes již 2K Czech) usilovně pracují na druhém pokračování. Kromě toho ještě vyvíjí další hru, o které však zatím téměř nic neprozradili.

- - Tomáš Šulc

Autor článku