Hlavní navigace

TDP-Ontrack zprovoznil mobilní laboratoř pro záchranu dat

26. 9. 2008

Sdílet

Novinka je určena především pro řešení závad velkých serverů a diskových polí, jejichž doprava do pobočky firmy je obtížná a povaha závady nevyžaduje bezprašné prostředí - například lze využít instalovaného serveru zákazníka a z něj provést záchranu dat z poškozené části NAS pole, přičemž ostatní systémy na jiných částech pole pracují zcela bez omezení.

Vývoj mobilní softwarové laboratoře pro záchranu dat dokončila společnost TDP-Ontrack, lokální pobočka firmy Kroll Ontrack. Novinka je určena především pro řešení závad velkých serverů a diskových polí, jejichž doprava do pobočky firmy je obtížná a povaha závady nevyžaduje bezprašné prostředí - například lze využít instalovaného serveru zákazníka a z něj provést záchranu dat z poškozené části NAS pole, přičemž ostatní systémy na jiných částech pole pracují zcela bez omezení.
„Podporujeme všechny souborové systémy Windows, Linux, NetWare a Mac včetně specializovaných NAS řešení,“ říká Tomáš Kořínek, vedoucí vývojář projektu. „I v případě těžkého poškození, které vyžaduje použití tzv. „raw scan“, jsme schopni pracovat se souborovým manažerem a zobrazit zákazníkovi veškerá data ve struktuře adresářů a disků pro odsouhlasení správnosti ještě před započetím kopírování.“
Pražská laboratoř společnosti TDP-Ontrack provádí podle svých slov až 20 záchran denně a dosahuje úspěšnosti přes 90 %. Kromě dvou ultračistých komor je vybavena deseti poloautomatickými pracovišti, stereoskopickým mikroskopem pro práci s miniaturními hardwarovými komponenty a identifikaci poruch či rychlým logickým analyzátorem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku