Hlavní navigace

Tekken 6 (PS3)

28. 10. 2009

Sdílet

Fanoušci Tekkenu mají konečně důvod se spojit a vyrazit do arén, protože na trh přichází Tekken 6 a je jen na jejich schopnostech, aby se ukázalo, kdo bude nejlepší. Bude to některý z nováčků či ostřílený hráč série? To se dozvíme brzy.

Tekken 6

POZNÁMKA REDAKTORA: Multiplayerové módy Tekkenu 6 jsme bohužel nemohli vyzkoušet, protože v době psaní článku nebyly přístupné.

Tekken 6

Pokud jste už teď zarytým fanouškem Tekken série, pravděpodobně jste si svůj obrázek na Tekkena 6 už udělali, takže proč bych se měl unavovat s psaním důvodů, proč je dobrý nebo špatný. Raději budu mít pár slov pro nováčky a občasné hráče, kteří možná sérii znají nebo o ní slyšeli, ale nepamatují si jednotlivé pohyby nebo příběh. Jak jsem hru hrál, neustále mi vyvstávaly v mozku otázky: Co, pokud vůbec něco, se změnilo od předchozího dílu? A hlavně, stojí hra za koupi i pro lidi, kteří nemají nebo nehráli všechny díly série?

Tekken 6

Tvrdé zásahy

Stejně jako hráči obdivovaný předchůdce je Tekken 6 výbušnou, svižnou akcí, která odměňuje hráče za využívání znalostí speciálních technik postav a opatrné, propracované útoky. Rozmlátit soupeře pěstmi a kopy zběsilým mačkáním ovladače zvládne každý, ale hledání speciálních pohybů, různých typů vrhů a dalších útoků se může táhnout celou hru a je opravdu zábavné, pokud se vám konečně na nějaký podaří přijít. Ale ať jsou vaše schopnosti jakékoliv, můžete se podívat na vizuálně úchvatné souboje na různých terénech, včetně prasečí farmy či lávou zalité sopky.

Tekken 6

Věc, která dělá Tekkena Tekkenem, je ohromný seznam bojovníků, který v tomto díle obsahuje 40 tradičních charakterů, a to včetně pár nováčků. Ať už je váš oblíbený bojový styl jakýkoliv, určitě si v barvitém týmu, který obsahuje lidi, roboty, zvířata a dokonce i dřevěnou loutku, přijdete na své. A díky systému hodnocení a novou možností upravovat si vzhled své postavy budete schopni si vytvořit unikátní vzhled pro každého hrdinu.

Tekken 6

Zmlať je!

Kromě tradičních bojových akcí, které najdete ve spoustě různých režimů (arkádový styl, boj o přežití, Souboj duchů, apod.) vám Tekken 6 nabízí kampaň, která přepracovává klasický Tekkenovský soubojový systém do drsné 3D akce. Tyto příběhem poháněné úrovně rozplétají pokroucené osudy mnoha hrdinů, a i když estetické přechody mezi jednotlivými úrovněmi nejsou zcela perfektní, do hry to vnáší nového ducha a obohacuje typické jeden na jednoho souboje.

Tekken 6

V porovnání s hrami jako je Street Fighter IV se zdá Tekken 6 jako poměrně málo upravená hra a vypadá spíše na Tekken 5 v novém kabátě. Tekken 5 ovšem byla úžasná bojová hra a ať už obdivujete každý update v novém díle nebo pomlouváte každou novinku, jedno se nemění: Tekken 6 je další skvělý bojový festival, který potěší hráče všech vyznání. Samozřejmě vám bude ku prospěchu znalost série a hraní předchozích titulů, ale i pro úplné nováčky, kteří chtějí nakopat spoustu virtuálních zadků má hra připravenou spoustu zábavy. Bude vám však chvíli trvat, než se zorientujete v jemných nuancích soubojů.

Tekken 6

PRO: Vzrušující, rychlé a vysoce detailní souboje; velký a rozličný výběr postav; ostrá grafika.

PROTI: Oproti minulému dílu to není zas až takový pokrok; kampaň je příliš krátká a plytká; nedodělaný systém zkušeností.

HODNOCENÍ: 80%

PLATFORMA: PS3, PSP, Xbox 360

Tekken 6

Autor: Andrew Hayward, GamePro.com

Překlad: David Kindl

Tekken 6

Byl pro vás článek přínosný?