Hlavní navigace

Teleobjektiv Nikon AF-S 70-200 mm

11. 8. 2009

Sdílet

 Autor:
Nikon uvádí objektiv AF-S NIKKOR 70-200 mm F/2,8G ED VR II vybavený zcela novou optickou konstrukcí pro co nejvyšší kvalitu obrazu a s účinnější redukci vibrací.

Objektiv AF-S NIKKOR 70-200 mm F/2,8G ED VR II je vybaven nejmodernější technologií redukce vibrací (VRII), která uživatelům dovoluje využívat při fotografování z ruky časy závěrky až o čtyři EV delší než by jinak bylo možné. K dispozici jsou dva režimy redukce vibrací, režim Normal pro běžné fotografování a režim Active pro minimalizaci vibrací vznikajících při fotografování z motorového vozidla nebo letadla. Oba režimy poskytují stabilní obraz v hledáčku pro maximální komfort při zaostřování a určování výřezu snímků.

Nový objektiv je podle Nikonu konstruován tak, aby poskytoval nejlepší kvalitu obrazu ve své třídě, a to až do krajů obrazového pole při použití na nejnovějších fotoaparátech formátu FX. Antireflexní vrstvy Nikon Nano Crystal Coat a sedm optických členů ze skel ED slouží k minimalizaci interních reflexů 
a obrazových vad. 

Nový objektiv nabízí tři zaostřovací režimy: A/M, M/A a M. Nový režim A/M umožňuje využívat prioritu automatického zaostření i při otáčení zaostřovacím kroužkem objektivu během fotografování. 

Nová optická konstrukce kratší oproti stávající verzi objektivu a odolné tělo objektivu z hořčíkové slitiny je utěsněno proti vnikání prachu a vlhkosti.

Dostupnost ani cenu Nikon neupřesnil (opět).

Edit: Tak už víme i doporučenou koncovou cenu s daní: 66190 korun.

Nikon AF-S 70-200 mm

CS24

 

Ohnisková vzdálenost

70-200 mm

Světelnost

f/2,8

Konstrukce

7 optických členů ze skel ED

Obrazový úhel

34°20´ - 12°20´ (22°50´ - 8° na formátu Nikon DX)

Nejkratší zaostřitelná vzdálenost

1,4 m (v celém rozsahu zoomu)

Počet lamel clony

9 (s optimalizovaným tvarem)

Průměr filtrového závitu

77 mm

Průměr x délka

Cca 87 x 209 mm

Hmotnost

Cca 1540 g