Hlavní navigace

Teletext

1. 1. 2006

Sdílet

Nowire Teletext je program, který vám umožní sledovat teletextové stránky všech významných světových televizních...


Nowire Teletext je program, který vám umožní sledovat teletextové stránky všech významných světových televizních kanálů. Samozřejmě, že Česká republika není pozadu, zatímco na Slovensku jsou dostupné pouze dvě stanice, u nás máme na výběr hned ze sedmi kanálů (i my sami jsme byli překvapeni). Mezi těchto sedm stanic se řadí oba kanály české televize (ČT1 a ČT2), televize Nova, Prima, Severní Morava, Saturn Toya a alternativní CT1. Poslední tři ale nefungují spolehlivě, tudíž nemůžeme posoudit, o jaké programy se jedná. Po zvolení kanálu a následném připojení se vám na displeji telefonu zobrazí titulní stránka (ve skutečnosti jde o stranu 100), odkud již postupným zadáváním čísel přejdete na další strany. Poměrně rozmanité jsou možnosti zobrazení vybírat můžete orientaci, barevnou hloubku, velikost a třeba i zvětšení. Důležité je také znát základní ovládání. Mřížkou (#) vyvoláte okénko, do něhož zadáte čísla stránek, pětkou potvrdíte zadání a hvězdičkou (*) přidáte stránku k oblíbeným. Jak se dá očekávat, tento program neobsahuje češtinu a navíc se nejedná o freeware, tudíž si musíte za přenosný teletext zaplatit.
Odkaz: www.series60.cz

Yellow FTP

FTP klientů pro mobilní telefony je opravdu málo. Řekli bychom, že se jedná vůbec o prvního zástupce svého druhu. Vše, co musíte pro bezchybný provoz udělat, je nastavení parametrů FTP serveru. Na výběr je aktivní či pasivní režim. Jakmile bude vše připraveno, můžete začít se stahováním. Data, která máte buď na paměťové kartě, nebo v telefonu, můžete odeslat všemi možnými datovými přenosy závisí to jen na konkrétním typu vašeho mobilního přístroje. Na serveru (i v telefonu) lze vytvářet složky, označit pro odeslání určitý počet souborů, nebo je přejmenovávat. U každého souboru pak můžete zobrazit jeho velikost, typ a datum vzniku. Ovládání celého programu je opravdu jednoduché, jediným problémem může pro někoho být angličtina (na výběr je ale i němčina a další jazyky). Možná si řeknete, k čemu je dobré mít v mobilu FTP klienta, ale pokud jste právě ten, kdo chce, aby čerstvě vyfocenou fotku mohl vidět na internetu každý, můžete ji pomocí této aplikace jednoduše umístit na web a vytvářet si tak své internetové album. Nejedná se sice o žádného profesionálního klienta, ovšem pro základní přenosy bohatě postačí. Abyste jej mohli využívat, musíte zaplatit registraci.
Odkaz: www.gsm4u.cz

FileExplorer

Představujeme vám další program pro práci s daty ve vašem smartphonu. Tentokrát se jedná o novou verzi FileExploreru, která je navíc v češtině. S programem si bude rozumět opravdu každý. Pracovat můžete s pamětí telefonu, odkládací pamětí, paměťovou kartou a ROM diskem. Navíc v základní obrazovce se nachází ještě položka Inbox (tam najdete vše, co jste přijali přes Infra či Bluetooth) a Procesy (seznam všech běžících programů s možností jejich ukončení). Se soubory lze provádět vše, co vyžaduje i náročný uživatel. Od hexadecimálního/textového editoru přes vyhledávání až po nastavení obrázku jako je logo operátora. Samozřejmostí je i kopírování souborů, přesouvání nebo praktické odesílání celých složek. Zatím je tedy řeč pouze o práci se soubory. FileExplorer dokonale ovládá i nastavení telefonu. Můžete využívat funkci PrintScreen (snímání displeje), komprimovat paměť, restartovat telefon nebo si nechat zobrazit informace o síti, v níž se právě nacházíte. A na závěr jednu nečekanou zprávu takto nabitá aplikace je k dispozici úplně zdarma. Pokud právě něco takového hledáte, jste u cíle.
Odkaz: www.gosymbian.com

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku