Hlavní navigace

Televize kdekoliv

1. 11. 2006

Sdílet

Přenosný LCD televizor SPV-6701T Možná jste uvažovali o tom, že si pořídíte na chatu či chalupu novou televiz...


Přenosný LCD televizor SPV-6701T


Možná jste uvažovali o tom, že si pořídíte na chatu či chalupu novou televizi a nechce se vám kupovat objemný CRT televizor. Na druhou stranu se vám nezdá rozumné pořizovat ani dražší LCD model, který by bylo nutné pokaždé odvážet. Společnost Sencor přichází s elegantním řešením v podobě miniaturní přenosné LCD TV se sedmipalcovým displejem. Zabalit ji do kufru či tašky není žádný problém, a tak ji lze vzít třeba i na delší cestu autem. Přístroj je vybaven digitálním i analogovým tunerem, takže je schopen pracovat se signálem kdekoliv. Kvalita příjmu není bohužel na dodávanou anténu nijak úžasná. Nám se osvědčilo připojit k přístroji nejprve metr a půl dlouhý anténní kabel a teprve k němu gumou potaženou anténku. Příjem se rázem zlepšil, i když stále nebyl ideální, a to obzvlášť u DVB-T. Externí anténa na střeše či jinde v exteriéru se proto na mnoha místech stane nezbytností, čímž však utrpí právě miniaturnost a přenosnost této televize.
Obraz je relativně kvalitní, i když je zcela evidentní, že nebylo použito nijak kvalitní LCD. Jeho jas je poměrně slabý a pozorovací úhly nevelké, i když právě třeba na chatě bude určitě kvalita obrazu dostačovat. Příjemná je i možnost připojení externího video zdroje, například kamery, DVD či videorekordéru. Potřebná kabeláž je součástí balení.
Ani o ovládání se nemusíte bát, protože všechna tlačítka jsou logicky rozmístěna na přední části přístroje, hned pod displejem, a současně se dodává i dálkové ovládání. Trochu nepochopitelné je jenom to, proč lze ovladačem televizi vypnout a nikoliv už zapnout.
Menu vychází z již dobře známého systému, kterým byly vybaven už dříve testované DVB-T tunery této značky. Vše je přehledně a logicky řazeno, i když by se množství položek určitě dalo sjednocením některých podmenu redukovat.
Přenosný televizor Sencor nám rozhodně dech nevyrazil, nicméně pro sledování televizního vysílání či filmu na DVD během dovolené bohatě stačí. V jeho příslušenství potěší i autoadaptér, který umožní během delší jízdy zabavit děti na zadním sedadle.

Sencor SPV-6701T

velikost televizoru
digitální i analogový tuner
horší displej
příjem
Cena vč. DPH: 5 990 Kč
K testu zapůjčila firma: FAST ČR, a. s.
www.sencor.

Autor článku