Hlavní navigace

TEST: iPod Touch

10. 7. 2008

Sdílet

Dlouho očekávaný revoluční iPod je vůbec prvním iPodem v historii, který nabízí v oblasti funkcí něco více než konkurence - dotykový displej. Bohužel se však tato vlastnost výrazně odráží i na ceně

CS24

Dlouho očekávaný revoluční iPod je vůbec prvním iPodem v historii, který nabízí v oblasti funkcí něco více než konkurence. Sice ho stejně jako jeho další stájové kolegy charakterizuje relativně nadsazená cena, ale v jeho případě pro to má Apple alespoň alibi. A jaké to alibi vlastně je? Model Touch má vysoce kvalitní dotykový LCD displej o velikosti 3,5“, dokáže přehrávat video a zobrazit obrázky v mnoha formátech. Jeho největší devizou je ovšem bezdrátový Wi-Fi modul, umožňující připojení do jakékoliv sítě standardu 802.11 b/g. S tím je samozřejmě spojena řada speciálních funkcí přístroje – tou nejdůležitější je možnost surfovat na internetu (prohlížeč Safari), stahovat e-maily či provádět synchronizaci kontaktů. iPod si také ze sítě stahuje aktuální informace o počasí a lze přes něho hledat například i v elektronických mapách. Příjemná je rovněž funkce kalkulačky a poznámek. Z nepochopitelných důvodů ale Apple opět zapomíná na rádiový tuner a nahrávání hlasu.



Verdikt
Konečně iPod, který něco umí i bez separátně prodávaných přídavných modulů. Sice nemá tuner pro příjem rádia a nedokáže ani nahrávat hlas, ale bohatě to vyvažuje schopností připojit se do bezdrátové sítě (Wi-Fi), internetovým prohlížečem a dalšími v kategorii MP4 neobvyklými funkcemi.

- - Lubor Jarkovský